Marić još čeka odgovor Uefe: Ne odustajem od tužbe ako mi se ne ispričaju

TEČE deseti radni dan otkako je sudac Bruno Marić poručio Uefi da će ih tužiti ukoliko mu se ne ispričaju. Marić je tada poručio kako Uefa mora ponuditi bilo kakve dokaze koji bi ga povezali s namještanjem utakmice Dinama i Hajduka 2009. ili objaviti javnu ispriku. Budući da se Uefa otad nije oglasila kontaktirali smo daruvarskog suca koji nam je rekao:

"Obzirom da je vikend iza nas, danas teče deseti dan. Još ništa nije stiglo, ali čekamo hoće li se danas objaviti ili će možda narednih dana stići pismena isprika. Ukoliko se to ne dogodi ni milimetra nećemo odstupiti od naših zahtjeva koje smo najavili."

A to u znači da će Marić i njegov odvjetnik Vladimir Gredelj tužiti Uefu i zahtijevati odštetu od milijun eura zbog "nanošenja štete povredom ugleda, časti i dostojanstva". Podsjetimo, Marića se dovodilo u vezu s namještanjem utakmice između Dinama i Hajduka u finalu Kupa 2009. godine. Uefa je u Zagreb nakon toga poslala istražitelja Robina Bokšića, ali je cijela priča o namještanju pala u vodu nakon što se ispostavilo da je stanoviti Bokšić prevarant.

Marić je najavio podizanje tužbe protiv novinara Sportskih novosti Antona Samovojske, novinara Indexa Marka Čeke te predsjednika Cibalije Željka Čule.

"Razmotrili smo slučaj Indexa i zaključili da se radi o graničnom slučaju pa smo odustali od tužbe protiv Čeke, dok preostale dvije tužbe ostaju", obavijestio nas je Marić.

Pročitajte više