TRANSFERI

Marić stigao u Milano Berlusconijevim avionom. Sutra završava rekordni transfer

Foto: Monza News

MIRKO MARIĆ napustio je jutros pripreme Osijeka u Mađarskoj i stigao u Italiju gdje će sutra obaviti liječničke preglede te potpisati za drugoligaša Monzu čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

Kako doznajemo, Monza će Osijeku za Marića platiti šest i pol milijuna eura, a hrvatski prvoligaš imat će pravo i na 20% od sljedećeg transfera. Sam Marić spominje cifru od četiri i pol milijuna eura, a njome barataju i talijanski mediji pa ostaje za vidjeti koji je točan iznos transfera. Također, kako smo ranije danas doznali, pregovara se i o mogućim bonusima na fiksnu odštetu. 

Dočekali ga s oduševljenjem

Transfer Marića u Monzi je dočekan kao najveći transfer u povijesti kluba, što i jest, pa ste odmah po njegovom slijetanju u Monzu mogli pratiti prve dojmove iz Italije. Tamo su ga dočekati brojni novinari, a odmah je dao i izjavu za talijanske medije. 

"Jako sam sretan što sam ovdje, želim zahvaliti Berlusconiju, Gallianiju i Antonelliju što su vjerovali u mene. Vjerujem i ja u ovaj projekt i želim s Monzom ući u Serie A. U Hrvatskog ima puno ljubitelja talijanskog nogometa, mnogi nogometaši sanjaju o tome da zaigraju ovdje. Moji idoli su Pippo Inzaghi, Paolo Maldini, Ibrahimović i Ronaldinho. Pokazat ću da četiri i pol milijuna eura uložena u mene nisu promašaj, želim pomoći Monzi da pobjeđuje. Naravno da bih volio dobiti i poziv u hrvatsku reprezentaciju, ako budemo pobjeđivali, zašto ne", rekao je Marić okupljenim novinarima. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

 

Pročitajte više