Mario Ančić prekida tenisku karijeru

MARIO ANČIĆ odlučio je prekinuti tenisku karijeru. Mario će se u 26. godini života ostaviti tenisa zbog ozljeda koje ga prate cijelu karijeru. Odluku će objaviti na konferenciji u srijedu.

Nakon četiri godine borbe s ozljedom leđa, a prije toga s mononukleozom prisilia je Splićanina na kapitulaciju. Tenisku karijeru zamijenit će pravničkom budući da je diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu.

Ančić za kojeg su mnogi tvrdili da je izuzetan talent karijeru je počeo na Firulama i do 2007. nanizao zavidne uspjehe. Osvojio je tri turnira, Davis Cup s Hrvatskom 2005. u Slovačkoj, zatim olimpijsku broncu u Ateni 2004. u paru s Ljubičićem. 2004. igrao je polufinale Wimbledona, a 2006. je bio sedmi igrač svijeta. Ta je godina bila zenit njegove karijere nakon čega je uslijedio niz pehova i ozljeda.

Prvo je uoči US Opena pao s jet-skija i ozlijedio koljeno, a uoči Davis Cupa 2007. s Nijemcima mu je dijagnosticiran teži oblik mononukleoze. Pokušao se vratiti, početkom 2009. igrao polufinale Rotterdama i finale Zagreba, no prošle godine je zadobio ozljedu leđa nakon koje nije bilo povratka.

U karijeri je samo od nagrada na turnirima zaradio gotovo četiri milijuna dolara što će mu osigurati miran život. Ančić će se posvetiti pravu, a svoju će odluku o prekidu teniske karijere objasniti u srijedu na Firulama. Tamo gdje je sve počelo.

Pročitajte više