Esport

Mario Hezonja na najvećem Fortnite turniru zaigrao u humanitarne svrhe

Screenshot: Epic Games

MARIO Hezonja koji je ovog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor s Portland Trail Blazersima, u petak je igrao na turniru za slavne na Fortnite svjetskom prvenstvu, koje se ovog vikenda održava na Arthur Ash stadionu u New Yorku. Igrao je u paru s NickMercsom, streamerom FaZe Clana, s kojim je osvojio 10. mjesto u konkurenciji od 50 timova.

>Najbolji Fortnite igrači ovog će vikenda podijeliti gotovo 200 milijuna kuna

Fortnite svjetsko prvenstvo najveći je esport događaj u srpnju i jedan od najvećih ove godine. Ne samo da se najbolji igrači iz cijelog svijeta natječu u najpopularnijoj igri na svijetu već to čine za nagradni fond od gotovo 200 milijuna kuna. Dan prije početka glavnih turnira odigran je Celebrity Pro-Am turnir, na kojem su nastupili parovi sastavljeni od poznatih igrača i streamera Fortnitea te slavnih osoba, uglavnom glazbenika. Nagradni fond iznosi nešto manje od 20 milijuna kuna te će većina biti donirana u humanitarne svrhe po izboru igrača.

Screenshot: Epic Games

Najpopularniji par čine svakako Tyler "Ninja" Blevins, najpoznatiji gamer na svijetu, te Christopher Comstock, glazbeni producent i Dj koji nastupa pod umjetničkim imenom Marshmello. Dvojac je i ranije igrao skupa, što je izazvalo ogroman interes publike na Twitchu, a Marshmello je u Fortniteu čak održao i nastup. Kompletan popis parova koji su nastupali na turniru možete pogledati ovdje

Parovi su igrali nekoliko mečeva u kojima su prikupljali bodove ovisno o plasmanu na kraju meča i broju eliminacija. Na kraju su slavili Airwaks i RL Grime, dok su hrvatski košarkaš i njegov partner zauzeli 10. mjesto ispred Ninje i Marshmelloa.

Screenshot: Twitch.tv

Nije tajna da Mario Hezonja igra Fortnite, a povremeno i streama na svom Twitch kanalu, na kojem su gledatelji mogli pratiti i prijenos Fortnite svjetskog prvenstva. 

Screenshot: Twitch.tv/supermariohezonja

Brojni sportaši danas otvoreno priznaju kako uživaju u videoigrama i to obično nije problem dok god ih hobi ne ometa u izvršavanju profesionalnih obveza. A i to se povremeno događa. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Joachim Löw je ugasio internetsku vezu u kampu njemačke reprezentacije kako njegovi nogometaši ne bi noću igrali videoigre. 

24-godišnji Hezonja je 3. srpnja potpisao dvogodišnji ugovor s Portland Trail Blazersima u vrijednosti od 3,7 milijuna dolara. U reprezentaciji ga nema od Rija 2016. Ranije ovog mjeseca s njim je razgovarao i Veljko Mršić, koji je za Index izjavio: ''Ne znam što bih rekao. Vidjeli smo se, progovorili smo par riječi, dogovorili smo se čuti. Razgovor je trajao doslovce nekoliko trenutaka. Rekao mi je da žuri, da ima neke obaveze i da nema vremena.''

Na Fortnite svjetskom prvenstvu u subotu igraju parovi, a posljednji dan rezerviran je za solo igrače. 

Pročitajte više