Marković: Pukanić je smeće od čovjeka čije se novinarstvo temelji na laži

"NEMAM uopće potrebu komentirati tvrdnje dotičnog gospodina čije se cjelokupno novinarstvo temelji na laži." - uz gromoglasan smijeh javio se predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

"Ali, dat ću  mu priliku da se izjasni na sudu. I masno plati za obmanjivanje hrvatskog puka." - dodao je, u potpunosti opovrgavajući navode Ive Pukanića o mitu i korupciji u redakciji Nacionala, a sve u koprodukciji Markovića kao nalogodavca te stanovitog M.V.-a kao izvršitelja.

Predsjednik tvrdi da nije pročitao Pukanićev Komentar tjedna, a nakon što smo mu u kratkim crtama prenijeli najsočnije detalje, poput onog da je zbog straha od debakla umalo odustao od kandidature za predsjednika HNS-a prošle godine ili da je Pukanić uoči Skupštine dobio usmenu podršku od strane 20 članova Izvršnog odbora, dodao je da nema pojma tko bi mogao biti Pukanićev M.V. te podvukao:

"Ne čitam to smeće od novina niti sam ikada čitao. Ponavljam, Pukanić je besramni lažov čije su konstrukcije već poznate javnosti. Moj jedini komentar na smiješne navode o Mamiću i Štimcu je isto kao i malo prije; Pukanić je smeće od čovjeka čiji se rad temelji na laži. I to je sve. Ostalo ću reći na sudu."

Pukanić je, naime, sad već kultnog M.V.-a primio u svom uredu, a nakon što je od njega dobio nemoralnu ponudu odlučio se za moralnu reakciju. Navodno je otišao direktno kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a preko glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka, potrudio se da priča dospije i do kabineta hrvatskog premijera. Mamića i Štimca etiketirao je kao dio svog lobističkog stožera, nakon čega je shvatio da Dinamov Izvršni dopredsjednik ipak igra dvostruku igru jer mu, naravno, odgovara sloboda koju ima u okvirima HNL- a dok je na čelu Saveza Vlatko Marković.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više