Marković: Radite cirkus, imamo novac za kamp!

ZANIMLJIVA su kretanja u relacijama oko HNS-ove akcije "kamp". Tko je mahao , pitanje je koje danas najviše muči ljude u HNS-u i World Youth Bank Networku. To što je ček nevažeći manje je bitno od činjenice da je procurio u javnost.

Svakako treba dodati podatak da je ček zapravo objavljen u medijima prije mjesec i pol dana. Tada Aleksandra Paulina, čovjeka koji je imenom stao iza cijele priče, Tomislava Bogdanića, predsjednika WYBN-a neprofitne udruge građana koja tvrdi da ima investitore za HNS, te naposljetku i sam HNS, koji kaže da nema nikakvih problema u suradnji s Paulinom, ih nije smetalo što je ček, primjerice, uredno objavljen u Novom listu.

Totalno pomračenje uma

Paulin danas optužuje HNS zbog neozbiljnosti u poslu i curenja informacija, HNS tvrdi da ih ne zanimaju cirkusi, jer oni imaju novac, a Bogdanić, koji bi ako smo dobro shvatili trebao biti nadređen Paulinu u WYBN-u, ne razumije zašto se uopće mahalo čekom dok nisu riješeni elaborati za kampove.

Tek s tim elaboratima, rekao je u razgovoru za Index, novac bi HNS-u bio stavljen na raspolaganje. Ostaje nejasno, kakav novac ako je ček nevažeći? Na to pitanje danas nitko nema odgovor. Može li se kao objašnjenje uzeti Bogdanićeva tvrdnja: HNS-u nismo rekli da imamo novac, pokazali smo im samo kopiju čeka da vide da smo ozbiljni. Novac ide kad projekt bude gotov.

Nakon slučaja "Robin Bokšić", istražitelja u poderanom jeansu kojeg je HNS ugostio i platio mu taksi nakon što se dotični izgubio iz Rusanove, ovo bi mogla biti najudaljenija točka na liniji HNS-ovih "zastranjenja".

Zorislav Srebrić tvrdi da nema saznanja da je ček nevažeći i da s Paulinom uredno surađuju. Paulin optužuje HNS da je plasirao ček u javnost, a Vlatko Marković pojašnjava:

"Apsolutno je nebitno s kim mi kontaktiramo. Je li to Paulin ili netko drugi. Bitno je samo da mi sredstva imamo. Eto, toliko."

Postoje li elaborati za kampove? Neki kažu da su ih vidjeli, i javnost bi rado?

"Mi nemamo potrebu javnosti govoriti o tome, jer vi od svega pravite cirkus. Toliko, doviđenja."

Pročitajte više