Marković: Riskiraju katastrofu, Uefa nas može izbaciti iz kvalifikacija!

IAKO je, pretpostavljate, pred ulazom u Beč, Vlatko Marković odlično je upućen u zbivanja sa 17. kata Westina. HNS je u ovom trenutku jedini Fifin savez s dva predsjednika. Iako će svaka strana tumačiti svoje pravo, situacija je apsurdna. No, Marković je odlične volje,

"To što se dogodilo u Westinu je bio sastanak građana, skup koji je donio stanovite odluke, a koje mogu biti katastrofalne za hrvatski nogomet! Pa ti ljudi riskiraju da nam reprezentaciju izbace s natjecanja i iz kvalifikacija", krenuo je presidente, no brzo se umirio.

"S druge strane, u jednom trenutku u dvorani je jedan član skupštine podignuo dvije ruke, što znači da je glasovanje anulirano", podsjeća Marković na prilično dvojbenu situaciju sa skupštine, kada su zagrebački predstavnici štafetno mijenjali listiće, pa je ostalo nejasno i jesu li glasali jedan ili oba.

Iako ne priznaje da je Štimčeva skupština legalna, raduju ga greške u koracima

"Treće i najvažnije je to, da je održani skup bio bez zakonske podloge. Oni će biti eliminirani u Fifi i Uefi. Ništa ovo danas ne mijenja na našoj strani. Momci su se u nervozi malo izgubili i srljaju u grešku za greškom. Spremni su napraviti sve, zato ovako i griješe u koracima."



Marković nam je rekao i to da nije upućen u zbivanja u Koprivnici, gdje je u vrijeme trajanja skupštine tamošnja matična organizacija smijenila Dragutina Marjanovića.

"Nemam pojma što se tamo događa, na putu sam"

Jeste li obeshrabreni slikom koja se šalje vani, s ovakvim raskolom u nogometu?

"Za to su krivi samo naši novinari, oni šalju tu sliku."

Pročitajte više