Marković se ispričao: Nemam ništa protiv pripadnika istospolnih zajednica!

NAKON što su gay udruge najavile da će ga tužiti zbog njegovih homofobnih izjava, Vlatko Marković oglasio se priopćenjem putem službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

„Žao mi je da su moje riječi na neki način pogrešno shvaćene u javnosti, žao mi je zbog nespretne interpretacije, nikako mi nije bila namjera uvrijediti i povrijediti bilo koga. Nema nikakve dvojbe dao kao dugogodišnji sportski djelatnik, sportski pedagog i građanin Europe zaista nemam apsolutno ništa protiv pripadnika bilo kakvih manjina, a ponajmanje protiv pripadnika istospolne seksualne orijentacije", rekao je Marković za HNS te dodao:

"Osobno sam sudjelovao u desecima humanitarnih projekata, naročito onima koji zastupaju ideje jednakosti, a Hrvatski nogometni savez je od svojega osnutka pokazao izuzetan senzibilitet za brojne humanitarne aktivnosti, od pune podrške Unicefu, FARE programu, osnivanju vlastite Zaklade Vatreno srce i brojnim drugima, te je kao takav apsolutno usmjeren i posvećen promociji sporta i veličanju nogometne igre, a u duhu fair playa i zbližavanju svih ljudi na sportskim borilištima. Hrvatski nogometni savez je kao krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj apsolutno protiv svake diskriminacije.

Stoga se još jednom, u svoje ime, ispričavam svima onima koji su se našli povrijeđeni dijelovima mojeg intervjua objavljenog u Večernjem listu."

Pročitajte više