Marković za regionalnu Ligu, ali bez klubova iz SCG

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković komentirao je najave o regionalnoj nogometnoj Ligi, pa je izjavio kako je za to da u regionalnoj ligi igraju klubovi s prostora bivše Austro-Ugarske Monarhije, ali nikako ne i klubovi iz SCG.

“Drugo je Goodyear liga košarkaša, u dvoranu stane 2000 ljudi, možda 4 ili 5, na stadione dođe 40 ili 50 tisuća gledatelja, tko bi garantirao sigurnost.” - komentirao je Marković za Sportske novosti razloge zašto je protiv klubova iz SCG, te je dodao kako mu nema smisla zagovarati nešto što nema odgovarajuću budućnost, jer UEFA, tvrdi on, ne bi pristala na tako nešto.

Marković smatra kako je najvažnije pitanje u vezi regionalne lige što bi ona donijela prvoplasiranom ili drugoplasiranom klubu, a odgovor na to je ništa, jer se UEFA oštro protivi stvaranju takve lige. Predsjednik HNS-a spomenuo je i kako Lennart Johansson, iako Šveđanin, nema razumijevanja za stvaranje Skandinavske lige, pa kako bi onda bio za neku drugu regionalnu ligu.

Na pitanje bi li se HNS protivio da se Hajduk i Dinamo uključe u regionalnu ligu bez dozvole Hrvatskog nogometnog saveza, Marković je odgovorio: “Nema samovolje, u vezi s tim nema pogađanja, nitko nema pravo na tu vrstu samostalnosti”.

Pročitajte više