Video - Marlies Schild pomela konkurenciju za četvrtu krunu "Snježne kraljice"

MARLIES SCHILD četvrti je put osvojila utrku ženskog slaloma na Sljemenu i krunu nove-stare "Snježne kraljice". Tina Maze jedina joj se uspjela približiti, ali je sa +1,40 završila na drugom mjestu. Treća je Austrijanka Michaela Kirchgasser.

> PROČITAJTE tijek prve i druge vožnje ženskog slaloma na Sljemenu

> Košir: Uz Kitzbuhel, sljemenske utrke najbolje su u svjetskom Kupu

> Skijašice oduševljene atmosferom na Sljemenu; Vonn: Schild je dokazala da je nepobjediva

> Pavlek: Prezadovoljan sam, iako je vrijeme očajno i nema hrvatskih skijašica, posjeta je nevjerojatna

Marlies Schild potvrdila je status favoritkinje već u prvoj vožnji u kojoj je kompletnu konkurenciju ostavila s više od sekunde iza sebe. Tina Maze bila je jedina koja joj se uspjela približiti zaostavši 90 stotinki. Ipak, ni staza koju je postavio njen trener ni velika podrška publike nisu uspjele Slovenku odvesti do pobjede. Tina je završila na drugom mjestu sa ukupno 1,40 sekundi zaostatka. Schild je u Zagrebu slavila 2006., 2007. i prošle sezone, a prvi joj je put uspjelo pobijediti po četvrti puta u Svjetskom kupu na jednoj stazi.

"Dala sam sve od sebe da vozim što brže. Bilo je teško, ali vrlo sam zadovoljna. Nikada niti na jednoj stazi nisam pobijedila četiri puta", izjavila je Schild nakon utrke.

Austrijanka Michaela Kirchgasser odlično je odvozila obje vožnje i osvojila treće mjesto, a blizu postolja bila je i Manuela Moelgg koja je završila četvrta sa +2.74 sekundi zaostatka.

Poutiainen šesta, Vonn deveta: Navijači navijali za Maze i Zuzulovu

Kako hrvatskih predstavnica nije bilo solidna posjeta je iznenadila organizatore, a navijači su kao "domaće" prihvatili Tinu Maze i Veroniku Zuzulovu. Slovenka je oduševila, ali Zuzulova završila na skromnijem 13. mjestu.

Finkinja Tanja Poutiainen, osvajačica "Snow Queen" krune iz 2005. i 2008., osvojila je šesto mjesto sa +2.97 sekundi, dok Njemica Maria Höfl-Riesch, koja je slavila 2009. godine, odnosno Francuskinja Sandrine Aubert, pobjednica 2010. godine, nisu završile drugu vožnju.

Lindsey Vonn je zbog golemog zaostatka za Schild iz prve vožnje (+3.02) na kraju osvojila deveto mjesto (+3.51). Vonn je vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 641 bodom, a Schild ima 101 bod manje. Treća je Tina Maze sa 390 bodova.

Organizatori: Utrku je pratilo oko 8000 ljudi

Tijekom ženskog slaloma Vip Snow Queen Trophy 2012. na Sljemenu je podijeljeno 4.000 porcija sarme, odnosno 8.000 sarmi pripremljene prema tradicionalnom vojničkom receptu, po normativu Hrvatske vojske. Za muški slalom 5. siječnja priprema se još 20.000 sarmi koje će gledateljima na Sljemenu biti podijeljene u 10.000 porcija. Sarma će se dijeliti od ranog jutra do poslijepodne na četiri lokacije na Krumpirištu.

SK skijašica, slalom u Zagrebu, rezultati:

1. Schild (Aut) 2:01.32

2. Maze (Slo) +1.40

3. Kirchgasser (Aut) +2.27

4. Mölgg (Ita) +2.74

5. Pietilae-Holmner (Šve) +2.83

...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Vonn (SAD) 641

2. Schild (Aut) 540

3. Maze (Slo) 390

...

Poredak u slalomu:

1. Schild (Aut) 500

2. Maze 287

3. Kirchgasser (Aut) 205

...

Pročitajte više