Inter nudi 30 milijuna za Kaku, Ujfaluši u Galatasarayu

SADA već bivši kapetan nogometne momčadi Lorienta, 27-godišnji lijevi bočni branič Jeremy Morel, novo je pojačanje Marseillea, potvrdili su iz kluba s Velodromea.

Morel je potpisao četverogodišnji ugovor, a iako financijski detalji ugovora nisu otkriveni, ugledni magazin France Football piše da je Marseille platio odštetu u visini od dva milijuna eura.

"To je veliko postignuće i sada je na meni da pokažem što znam", kratko je komentirao Morel koji je cijeli dosadašnji dio profesionalne karijere od 2002. godine proveo u Lorientu.

U redovima Marseillea imat će priliku zaigrati u Ligi prvaka.

Ujfaluši prešao u Galatasaray

Bivši češki nogometni reprezentativac Tomaš Ujfaluši (33) i službeno je postao novi igrač Galatasaraya, potvrdio je njegov agent Dalibor Lacina.

"Transfer je danas dovršen potpisivanjem ugovora. Riječ je o jednogodišnjem ugovoru s opcijom produljenja na dodatnu godinu", rekao je Ujfališijev agent.

Karijeru započetu 1996. godine u Sigmi Olomouc Ujfaluši je nastavio u Hamburgu, Fiorentini, te Atletico Madridu čije je boje branio posljednje tri godine.

Bivši kapetan češke reprezentacije boje svoje zemlje branio je između 2001. i 2009. godine 78 puta, a nastupio je na Europskim prvenstvima 2004. i 2008. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Nelson Valdez za 5 eura milijuna u Sevilli?

Paragvajski napadač Nelson Valdez (27) trebao bi dres novog drugoligaša Herculesa zamijeniti onim Sevillinim.

Nogometaš koji je prošlo ljeto za 3.5 milijuna eura stigao iz Borussije Dortmund vjerojatno će nakon samo jedne sezone u Alicanteu napustiti klub. Razlog, dakako, leži u činjenici da Hercules nije uspio sačuvati prvoligaški status u Španjolskoj.

Da je transfer u Sevillu nadomak realizaciji, potvrdila je španjolskim medijima i igračeva majka. Nagađa se da bi Hercules mogao inkasirati oko pet milijuna eura odštete.

Leeds vraća "zlatnu generaciju": Woodgate, Bowyer i Alan Smith slobodni igrači

Jonathan Woodgate, nogometaš kojeg je Tottenham prošloga tjedna otpustio iz momčadi, mogao bi se vratiti u matični klub Leeds United iz kojeg je ponikao.

Bivši centralni obrambeni igrač Real Madrida karijeru je započeo u klubu s Elland Roada još 1998. godine i sada bi se mogao, na zalasku svoje karijere, vratiti u isti. Zanimljivo je da su još dvojica nogometaša iz one zlatne ere Leedsa trenutno slobodni igrači. Radi se o Leeju Bowyeru i Alanu Smithu. Menadžer Leedsa Simon Grayson već je pokazao interes za spomenute igrače.

"Kada dobri igrači postanu slobodni, morate biti zainteresirani", kratak i jasan bio je Simon Grayson.

Leeds se ni ove sezone nije uspio vratiti u najjači rang engleskog nogometa pa bi eventualno dovođenje ove trojice nogometaša povećalo šanse da se iduće sezone klub vrati na staze stare slave.

Inter nudi 30 milijuna eura za Kaku?

Prema napisima francuskog sportskog dnevnika L'Equipea, milanski Inter ponudio je 30 milijuna eura za dovođenje brazilskog veznog nogometaša Real Madrida Ricarda Izecsona dos Santosa Leitea, popularnog Kake.

Još od transfera iz Milana na ljeto 2009. godine 29-godišnji Kaka se nije iskazao u redovima "kraljevskog kluba" i nije pružio ni približno tako kvalitetne partije kao u dresu "rossonera".

Iako je Brazilac često znao medijski naglašavati da želi ostati u Realu, u madridskom klubu bili bi spremni na prodaju za pravu cijenu.

Kako je Real prije dvije godine za Kaku platio čak 68.5 milijuna eura, odšteta od "samo" 30 milijuna ne zadovoljava čelnike kluba iako je teško da nakon protekle dvije sezone za ozljedama podložnog igrača mogu dobiti više.

Aktualni ugovor FIFA-inog najboljeg igrača sviijeta iz 2007. za Real vezuje još četiri godine.

Pročitajte više