Maskirani navijač Hajduka sa šipkom uletio u teren i jurio suca Zebeca!

Foto: Miranda Cikotić/Pixsell, video: DobarTv

U SUDAČKOJ nadoknadi utakmice na Poljudu između Hajduka i Rijeke (1:1) jedan maskirani navijač sa sjeverne tribine uletio je u teren s namjerom da se fizički obračuna sa sucem Marijem Zebecom.

U ruci je imao željeznu šipku, no srećom nije došlo do fizičkog sukoba jer je Zebec pobjegao od divljaka, koji se onda, kao da se ništa nije dogodilo, mirno uputio na tribinu s koje je došao.

U razgovoru s policijom nakon utakmice na Poljudu doznali smo da je navijač u ruci imao šipku s kojom se hvata zapaljena pirotehnika.
 
Vjerojatno je to oruđe ostavio netko od vatrogasaca, no nevjerojatno je da se osiguranju i policiji dogodio ovakav propust jer je mogao uzrokovati tragediju.
 
S obzirom na to da je navijač bio naoružan, goloruki zaštitari bojali su se prići. Tek nakon nekoliko minuta policija je reagirala, ali huligan je imao vremena vratiti se na tribine.
 
"Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u natjecateljski prostor, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu štipaljku, uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. U odnosu na sva protupravna ponašanja uočena na stadionu tijekom održavanja javnog okupljanja, provest će se kriminalističko istraživanje, te će se također provesti postupak utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog okupljanja i redarske službe za uočene propuste u organizaciji", kazali su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.
 
U svakom slučaju, ovaj incident, koji je umalo završio tragedijom, nova je velika bruka za Hajduk i cijeli sportski Split. Poriv Torcide za bezumnim nasiljem nanosi toliku štetu klubu u koji se kunu da se s razlogom može postaviti pitanje jesu li ti ljudi uopće navijači Hajduka.
 

Pročitajte više