Masnica na oku i osmijeh na licu. Navijač koji je branio civile dobio ovacije

Foto: EPA

NAVIJAČ West Hama Chris Knoll, u krugovima navijača poznatiji kao Knollsy, a sad i u velikom dijelu sportskog svijeta kao čovjek koji je herojski spriječio huliganski napad na "civile", obične gledatelje, k tome obitelji igrača suparničkog kluba, dobio je ovacije stadiona na utakmici West Hama i Leedsa.

Podsjetimo, nakon što je West Ham i na uzvratu polufinala Konferencijske lige kod AZ-a pobijedio 1:0 te se tako s ukupnih 3:1 plasirao u finale, njegovi igrači su povijesni uspjeh slavili na terenu. No tada ih je zgrozilo ono što su vidjeli na tribinama; huligani koji prate AZ preskočili su ogradu svoje tribine te su se u pokušaju da prodru prema navijačima West Hama na drugom kraju stadiona sjurili prema loži i napali obitelji igrača gostiju.

Pljesak s tribina

Policija i redari na to su reagirali tromo i sporo pa su bijesni igrači West Hama krenuli sami uredovati. Zato je to hrabro i učinkovito radio 59-godišnji Knollsy. Praktično sam na vrhu stepenica koje vode na tribinu stao je na crtu hordi nizozemskih mladih huligana te ih udarcima šakama obarao jednog po jednog i tako spriječio tko zna kako teške posljedice.

Danas se Knollsy vratio na tribine kako bi gledao utakmicu svoje momčadi i Leedsa. Ona je završila 3:1 u korist West Hama, a Knoll je prije nje nagrađen ovacijama drugih navijača. Snimljen je s masnicom na oku i osmijehom na licu.

Pročitajte više