BOKS

Matchroom Boxing pitao fanove koga žele Hrgoviću za protivnika. Puno ih traži Babića

Foto: screenshot Twitter / Matchroom Boxing

FILIP HRGOVIĆ rutinski je svladao Emira Ahmatovića tehničkim nokautom u trećoj rundi u Las Vegasu i ubilježio 14. uzastopnu pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Hrgović je tako svom nizu dodao još jednog nedostojnog protivnika, a sve medijske istupe prije i nakon borbe koristio je za vapaje da mu se organizira pravi meč koji će ga približiti borbi za svjetski pojas.

Dvije opcije su očite, a tu je uvijek i Savage

Eddie Hearn, čelnik promocije Matchroom Boxing, koja se brine o Hrgovićevoj karijeri, obećao mu je da će mu iduća borba biti eliminator pred okršaj za titulu, u kojoj bi mu protivnik bio pobjednik dvoboja između Luisa Ortiza i Charlesa Martina 1. siječnja.

Istovremeno, Hrgovića je prozvao i renomirani kineski teškaš Zhang Zhilei, a Alen Babić je konstantna i glasna opcija, barem za samog Savagea i boksačke fanove.

Matchroom Boxing nakon Hrgovićeve pobjede na Twitteru je pitao fanove koga bi željeli za idućeg Filipovog protivnika. I to je način da promocija osluhne glas javnosti i vidi što je zapravo zanima.

Pročešljali smo odgovore i čini se da su sve te opcije zanimljive fanovima. Zapravo je dosta odgovora, uglavnom izvan Hrvatske, pokazalo da bi Alen Babić zaista bio atraktivna varijanta. Bilo je i duhovitih odgovora, u kojima mu se za protivnika traži bilo koga s pulsom, pa i "vjerojatno sarkastičnih" ponuda fanova da će se i sami okušati protiv Hrgovića "za nekoliko tisuća".

Ovo su najsmisleniji odgovori koje su tviteraši ponudili

"Rekao bih Hunter, ali čini se da se ne želi boriti s nekim polukvalitetnim, pa možda netko poput Babića, Kownackog ili Zhanga."

"Zhang, i to u sljedećoj borbi."

"Dovedite Savagea!"

"Dubois, Joyce, Hunter, Chisora, Parker, Hughie Fury, Gasijev, Bakole, Helenius, Kabayel, pobjednik meča Ortiz - Martin. Ljudi moraju prestati izbjegavati Hrgovića."

"Moj odgovor je Helenius kad ovo pitaju za bilo kojeg teškaša, osim iz Top 3."

"Mora se boriti s Joyceom. Obojica trebaju tu borbu."

"Bilo tko s pulsom."

"Toliko dobrih opcija. Bilo bi ga sjajno gledati protiv Joycea."

"Netko tko će mu pokušati uzvratiti, netko iz Top 10, a ne Top 300."

"Pobjednik meča Ortiz - Martin je jedini točan odgovor."

"Bilo tko iz Top 15. Zhang u ožujku pa Martin ili Ortiz u srpnju."

"Zhang, Martin, Babić, Chris Arreola."

"Zhang. Eliminator za IBF-ov pojas."

"Zhang, Joyce ili Babić."

"Ja! Dajte mi nekoliko tisuća i ja ću mu doći."

"Babić, jednom za sva vremena."

 

Pročitajte više