Materazzi napustio Inter, Juve sprema 40 milijuna eura za Aguera

TALIJANSKI nogometaš Marco Materazzi (37) postao je slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Interom iz Milana.

Odluka je donesena nakon razgovora s predsjednikom Massimom Morattijem koji je dozvolio da se ugovor raskine i da Materazzi napusti klub iako mu je ostalo još 12 mjeseci ugovora. Talijan je došao u Inter 2001. godine iz Perugie, a nagađa se da bi karijeru mogao nastaviti u Americi ili Engleskoj.

No ipak, njegov povratak u Inter se očekuje onog dana kada odluči objesiti kopačke o klin, kako bi dobio oproštaj od velike igračke karijere kakav zaslužuje.

Palombo ostaje u Sampdoriji

Kapetan Sampdorije Angelo Palombo spreman je igrati u Serie B iguće sezone za svoj voljeni nogometni klub unatoč ponudama prvoligaških momčadi.

Nakon ispadanja Sampdorije u niži rang natjecanja Palombo je razmišljao o odlasku u Genou, međutim odlučio je na kraju ostati.

"Završiti ću karijeru u Sampdoriji. Ponosan sam na ponude koje sam dobio nakon sezone i hvala svim zainteresiranim klubovima. Ali, moja odluka je da ostajem. Kapetanska vrpca koju nosim svake nedjelje je čast, ali i odgovornost. Volim ovaj klub i ovdje ću ostati", rekao je Palombo.

Veznjak se nada da će biti član talijanske reprezentacije 2012. godine na Europskom nogometnom prvenstvu. Za Sampdoriju je potpisao u ljeto 2002. nakon što je prethodne tri sezone proveo u Fiorentini.

Juve dovodi Lichtsteinera

Napadač Atletico Madrida Sergio Agüero bio bi idealno pojačanje za talijanski nogometni gigant Juventus, tvrdi sportski direktor tog kluba Giuseppe Marotta.

Argentinca se povezivalo i s Real Madridom, no bilo kako bilo, onaj tko želi vidjeti 23-godišnjeg napadača u svojim redovima morat će ponuditi 40 milijuna funti koliko stoji njegova otkupna klauzula. Sudeći prema riječima Marotte ta ih cijena nije ohladila.

"Kada govorim o podizanju kvalitete kluba mislim na Agüera. On je sjajan nogometaš", rekao je Marotta za talijanske medije.

Što se ostalih pojačanja tiče Marotta naglašava da Vučinić ima kvalitetu, ali je igrač Rome, dok za Švicarca Stephana Lichtsteinera vjeruje da je to gotova stvar.

"Imam odličan odnos sa predsjednikom Lazija Claudijom Lotitom i postići ćemo dogovor oko Švicarca", zaključio je Marotta.

Nagađa se da bi Lichtsteiner trebao doći u redove "stare dame" za cifru od oko 8 milijuna funti.

Fiorentina i Mihajlović nemaju se namjeru rastati

Fiorentina je jasno dala do znanja Interu da bivši nogometaš kluba iz Milana Siniša Mihajlović ostaje na Artemio Franchiju, te da krenu u daljnju potragu za novim trenerom.

"Siniša Mihajlović i klub žele ponoviti da naš profesionalni odnos nije na raspolaganju za raspravu, što je naš trener već objasnio proteklih dana", stoji u priopćenju Fiorentine.

"Prošle sezone Fiorentina je odabrala mene i ja sam odabrao njih, unatoč drugim ponudama. Sretan sam zbog te odluke koja mi je omogućila da radim sa izuzetnim ljudima i sportašima. Nadam se da ću još dugo obavljati ovaj posao u Fiorentini", izjavio je prije nekoliko dana Mihajlović.

Srbin je 2010. godine potpisao ugovor na dvije godine, s opcijom produženja za još jednu.

Pročitajte više