Mato Jajalo za rekordnu odštetu potpisao za Sienu!

MLADI hrvatski reprezentativac i istaknuti veznjak Slaven Belupa potpisao je danas u prisustvu svog menadžera Danka Đikića petogodišnji ugovor sa Sienom. Talentirani nogometaš rođen u Jajcu dugo je privlačio skaute u Koprivnicu, na nišanu su ga držali nešto manje Hajduk, a nešto više Dinamo, ali Talijani su se pokazali spretnijima, bržima i konkretnijima.

Odšteta koju je Siena platila za Matu Jajala rekordna je zarada Slaven Belupa "u jednom dahu", tvrdi zastupnik 21-godišnjaka koji je nakon dosta vremena aktivirao nogometno-tržišnu vezu Italije i Hrvatske. Posljednji je transfer u Serie A potpisao Darijo Knežević koji je iz Rijeke prešao u Livorno.

Belupo je rekord koji po svemu sudeći ide u povijest zabilježio prodajom Ivana Radeljića u Energie Cottbus za 400 tisuća eura, a u kontekstu Siene i Jajala spominjao se milijunski iznos. Dinamo je nudio 1,3 milijuna eura, a iznos koji je ponudila Siena je već od toga, prema nekim izvorima se penje i na dva milijuna .Igrač bi trebao zarađivati 250 tisuća eura godišnje.

"Mato je potpisao za pravi klub, a taj je potpis samo dokaz kvalitete koju posjeduje. Velika je stvar da jedan naš nogometaš nakon toliko vremena ide u Serie A.", kaže Đikić, koji je već najavio ovaj transfer točno u datum, kako se i dogodio.

Da su stvari ozbiljne, sugerirala je i odbijenica Dinamu koju su  isporučili Jajalo i njegovi zastupnici.

Obitelj Jajalo pobjegla iz Jajca u Njemačku

Jajalo je prije 21 godinu rođen u Jajcu gdje je napravio prve nogometne korake. Međutim, izbio je rati i obitelj Jajalo pobjegla je u Njemačku, a Mato je počeo igrati u Kickers Offenbachu. Nakon toga su se preselili u Hrvatsku, a on je karijeru nastavio u Slaven Belupu.

Dobre igre ustalile su ga u prvu momčad Slavena i poziv u U-17 reprezentaciju za koju je odigrao pet susreta i zabio tri gola.

Ove sezone je odigrao 31 utakmicu u Hnl-u i zabio četiri pogotka. Nastupio je četiri puta i u Kupu Uefa u kojem je Slaven ispao od CSKA.

U sezoni 2005/2006 u Sieni igrao Igor Tudor

Siena je ovu sezonu Serie A završila na 14 mjesto sa 44 skupljena boda. Najskuplji igrači su im vratar Curci, veznjaci Kharja i Galloppa te napadač Maccarone koji je i najbolji strijelac kluba.

Osim Igora Tudora, crno-bijeli dres Siene u prošlosti su još nosili Roque Junior, Vincent Candela, Enrico Chiesa, Nicola Legrottaglie, Nicola Ventola, Tore Andre Flo...

D.R./M.P.
Foto: Robert Šoštarić (Cropix)

Pročitajte više