LIGE PETICE

Matthäus ponovno napao Kroosa: On više nije dovoljno dobar za reprezentaciju

Foto: EPA

LOTHAR MATTHÄUS ponovno se kritički osvrnuo na igre svog sunarodnjaka Tonija Kroosa. Veznjaka Real Madrida kritizirao je nakon ispadanja njemačke reprezentacije s Europskog prvenstva, a sad ponovno govori o njemu kao o igraču u kojem više nema dovoljno kvalitete za nastupe na najvišim razinama.

"Kroos misli da je bolji igrač nego što ja mislim da zapravo jest. Nemam ništa protiv njega, čestitam mu na svim postignućima u Realu i reprezentaciji, skidam mu kapu za cijelu karijeru. Sjajan je i elegantan igrač, ali njegovi nastupi na Euru bili su razočaravajući. Pokazao je da ne može biti lider. Svi njegovi kontakti s loptom uopće ne pomažu, lijepo je to za vidjeti, ali od toga nema koristi. Njegova prizemna i duga dodavanja su poput njegove frizure - lijepa su i čista, ali isto tako oduzimaju previše vremena i ubijaju duh igre. Uopće nije preuzeo odgovornost", rekao je Matthäus u komentaru Kroosovih igara na Euru.

Sada slično govori.

''Njegove igre više nisu dovoljno dobre za reprezentaciju i meni se njegova igra na sviđa'', ponovio je Matthäus i dodao da po njemu ni Timo Werner, Kevin Volland i Bernd Leno više nemaju što tražiti u njemačkoj izabranoj vrsti.

Pročitajte više