FRANCUSKA REPREZENTACIJA

Mbappe odbio poslušati naredbu Francuskog nogometnog saveza

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE odbio je priključiti se suigračima na zajedničkom fotografiranju francuske reprezentacije koje je zakazano za utorak. Ovo nije prvi put da napadač Paris Saint-Germaina odbija ovakav oblik poslušnosti matičnom savezu. To je tek nastavak priče o borbi koju vodi protiv određenih sponzora i uvjeta pod kojima su dogovorena marketinška prava igrača.

Te uvjete Francuski nogometni savez već dugo nije promijenio i Mbappe se odlučio na nastavak bojkota o kojem se pisalo i u ožujku, kada se naglašavalo da on i neki njegovi suigrači žele nove pregovore. Lik njega kao jedne od najvećih zvijezdi reprezentacije upotrebljava se češće od nekih drugih u marketinške svrhe, a on odbija u tome sudjelovati pod jednakim uvjetima kao dosad. Također odbija reklamirati neke brendove.

Ranije se pisalo da Mbappe ima neke svoje ideje kako bi se zarada reprezentacije trebala dijeliti, a one su drugačije od prakse koju provodi Savez. Isticalo se tada i da se traži rješenje, ali i da krovna kuća francuskog nogometa traži prikladan način kako reagirati zbog neposlušnosti svoje zvijezde.

Francuski igrači za utorak imaju dogovoreno fotografiranje za neke od glavnih sponzora reprezentacije i pojedini francuski mediji najavljuju da bi izostanak Mbappea mogao biti problem. 

 

 

Pročitajte više