GORAN IVANIŠEVIĆ U TENISKOJ KUĆI SLAVNIH

McEnroe o Ivaniševiću: On je moj prijatelj i jedini tenisač luđi od mene

Foto: Guliver Images

GORAN IVANIŠEVIĆ uvršten je u tenisku Kuću slavnih. Njegov ulazak među najslavnije tenisače preko videozida najavila je još jedna legenda, John McEnroe.

"Volim Gorana Ivaniševića i neizmjerno sam uzbuđen što mogu u Kuću slavnih uvesti nekoga za koga se može reći da je na terenu bio luđi nego što sam ja bio. Puno puta sam igrao protiv Gorana, puno puta sam gledao i komentirao njegove mečeve i moram reći da me uvijek držao na rubu stolca, jer nikada nisam znao što će se sljedeće dogoditi, a nisam siguran ni da je on znao.

Njegova nepredvidivost je jedan od razloga zašto smo ga voljeli i zašto je bilo toliko teško igrati protiv njega. Ono što je činio na terenu Goran je radio na svoj način i svakako bi bilo dobro imati takve igrače na turnirima... Ponosan sam što vam predstavljam svog prijatelja i novog člana Međunarodne kuće slavnih", rekao je McEnroe.

Ivanišević mu je odgovorio u svom govoru.

"John McEnroe, moj idol iz djetinjstva. Hvala ti, Johne, za tako lijepe riječi. Ne mislim da sam luđi od tebe, ali blizu sam. Jako blizu. Volim tebe i volim tvoj tenis. Ti si razlog zašto sam ga počeo igrati i uživao sam pobjeđujući te puno puta", istaknuo je uz smijeh.

McEnroe i Ivanišević igrali su jedan protiv drugog šest puta, a hrvatski tenisač pobijedio je u četiri navrata.

Pročitajte više