McGrady još bez zelenog svjetla za povratak, Rocketsi u seriji pehova

VOĐA NBA momčadi Houston Rocketsa, svestrani košarkaš Tracy McGrady još će neko vrijeme morati pričekati povratak aktivnim treninzima.

McGrady (30) je u veljači prošle godine pretrpio ozljedu lijevog koljena zbog čega je propustio veći dio sezone. Liječnički tim teksaške momčadi odmah je prognozirao da će mu biti potrebno oko godinu dana da tijelo vrati u željenu formu, no postojale su i informacije prema kojima je trebao početkom trening-kampa (danas) započeti s radom zajedno uz suigrače.

To se ipak neće dogoditi, a Houston Chronicle piše da će umjesto lopte McGrady do 23. listopada nastaviti s rehabilitacijom. Za taj je datum zakazan i novi pregled magnetskom rezonancom nakon kojega će biti odlučeno kada će nekad ponajbolji jedan-na-pet košarkaš započeti s treninzima.

"Njegova je ozljeda ozbiljna i navijači moraju shvatiti da se neće vraćati sve dok ju u potpunosti ne sanira. Kada do toga dođe ponovno će dokazati kakav je sjajan igrač", kazao je vlasnik momčadi Les Alexander.

Prošle je sezone McGrady u 35 odigranih utakmica imao prosjek od 15.6 koševa, 4.4 skoka i 5 asistencija, a ukupno je u karijeri na prosjeku od 22.1 koša, 6.1 skokova i 4.7 asistencija. Podsjetimo da će Rocketsi cijelu nadolazeću sezonu odigrati i bez svog prvog centra. Kinez Yao Ming provodi rehabilitaciju operiranog lijevog stopala i neće se vraćati sve do sezone 2010/11. Prosjeci 231 centimetar visokog kineskog igrača u prošloj sezoni iznosili su 19.7 poena i 9.9 skokova.

Pročitajte više