McGregorov šou u Poljskoj: Ponašao se poput šerifa i uznemirio homoseksualce

Foto: Screenshot

IAKO je proteklog vikenda na UFC Fight Nightu u Gdanjsku bio sam gledatelj, Conor McGregor ponovo je izazvao kontroverze i osvojio naslovnice.

Na subotnjem eventu u Gdansku nastupio je Artem Lobov, timski kolega i najbolji prijatelj Conora McGregora. Najveća MMA zvijezda bila je prisutna na licu mjesta. Lobov je izgubio, a prvi koji ga je pokušao utješiti bio je upravo McGregor, no pritom je koristio izraze zbog kojih su neki borci ranije imali problema.

Andre Fili je do pobjede došao apsolutno dominiravši sve tri runde protiv tehnički inferiornijeg Lobova, kojem nisu pomogli niti stalni savjeti uz gotovo divljačko ponašanje McGregora, koji je više puta dolazio do kaveza, iako nije bio član kuta nego dio publike. Tako je McGregor bio više puta opomenut od strane suca Marka Goddarda, što ga je dodatno razljutilo.

McGregor je pomalo izgubio kontrolu tijekom Filijevog govora nakon borbe, u kojem ga je ovaj kratko kritizirao, da bi nakon toga izrekao vrlo lijep motivacijski govor u međusobnom poštovanju između ljudi svih rasa i pripadnosti. No, to nije utjecalo na McGregora koji je svoju ljutnju prenio u riječi kojima je svog kolegu pokušao utješiti putem u svlačionicu. Do tamo je hodao zagrljen s njim, a dvije kamere su zabilježile riječi zbog kojih bi Ircu mogle uslijediti sankcije.


Kao što se može čuti, McGregor je dva puta iskoristio riječ "peder" u pokušaju karakteriziranja Filija, a upravo zbog te iste riječi je nedavno kažnjen Fabricio Werdum, koji će morati odraditi dobrotvorni rad u sklopu LGBTQ zajednice. 

Ono što McGregoru može ići u prilog, odnosno što bi moglo biti obrazloženje možebitnog izbjegavanja kazne, je to što u pitanju nije izjava izrečena javno, nego u privatnom razgovoru s Lobovom, no izjava koju su zabilježile dvije prisutne kamere.
 
 
Poznati sudac objasnio zašto je udaljio McGregora: “Ne može raditi što mu padne na pamet”


Sudac Marc Goddard je pauzirao akciju u Ocagonu tijekom druge runde uvodnog dvoboja Fight Night priredbe u Gdansku između Artema Lobova i Andrea Filia. Razlog je bio taj što je u tom trenutku odlučio upozoriti najveću svjetsku MMA zvijezdu Conora McGregora da se ne ponaša u skladu s pravilima i ne glumi četvrtog čovjeka u kutu.

Poznati sudac je kasnije objasnio detalje svog postupka. McGregor, naime, nije imao licencu za biti nekom borcu u kutu te kao takav nema pravo dovikivati savjete iz prvih redova.

"Razlog zbog kojeg sam intervenirao je bio taj što je Artem imao četvrtog čovjeka u kutu pored ringa koji mu daje instrukcije. To nije dopušteno. Zamislite da mu je Conor dao savjet kako završiti borbu. Što bi se onda dogodilo?", izjavio je kasnije Goddard.


McGregor je, kako su kasnije i prikazale kamere, doslovno hodao oko kaveza čitav meč, kojeg je Fili dobio jednoglasnom odlukom sudaca (Sva tri suda su meč bodovali 30-27).

"Conor je praktički glumio četvrtog čovjeka u kutu. Hodao je oko kaveza, s koje god strane je htio i kada je htio. Kada je Fili srušio Artema na parter, Conor je bio odmah pored. To jednostavno nije fer i nije dopušteno. Ja to neću tolerirati. On ne može raditi što mu padne na pame", dodaje poznati sudac.

"Da je Conor sjedio na stolici i da se derao s nje, to je mogao činiti dok mu srce ne stane. To je ono što gledatelj treba raditi. Ali ono što nikako ne smije raditi jest pristupiti kavezu i ponašati se kao četvrti čovjek u kutu. To nije ispravno i nije pravedno. Svatko će vam isto reći u bilo kojoj zemlji i bilo kjojoj promociji. Moj integritet je tu bio na kocki i to nisam smio dopustiti. Morao sam tako postupiti", zaključuje Goddard.

Lobov je trenutačno na 13 pobjeda i 14 poraza u profesionalnoj karijeri i vjerojatno je jedini UFC borac pod ugovorom koji ima negativan “score”. No, kada ste McGregorov sparing partner, i to vam je dopušteno!

"Back stage" snimka pokazuje McGregorovo “šerifsko” ponašanje neprimjereno sportašu

Snimke objavljene na YouTubeu otkrivaju McGregorovo ponašanje u "back stageu" tijekom eventa. Irac iz ruku nije ispuštao čašu žestokog pića te je s njom hodao i pored kaveza, što dakako nije dopušteno apsolutno nikome osim njega. Činio se prilično alkoholiziran već na početku priredbe prema gestama, vrištanju i gestikulaciji.

Dojam je kako je UFC potpuno izgubio nadzor i kontrolu nad McGregorom koji se na priredbi ponašao kao neki lokalni šerif kojem nitko ništa ne može.

Kako se McGregor ponašao na priredbi u Gdansku, pogledajte u vrlo zanimljivom videu:






 

Pročitajte više