MEČ GODINE U BROJKAMA Pogledajte u čemu je sve Stipe bolji od Ngannoua

Foto: Getty Images/Guliver Image, Index

OSTAO je samo jedan dan do jednog od najiščekivanijih teškaških okršaja u UFC-u. Stipe Miočić u nedjelju (po hrvatskom vremenu) će treći put braniti pojas prvaka. Ako uspije, postat će najuspješniji prvak u povijesti UFC-ove teške kategorije.

S druge strane stajat će Francis Ngannou, kamerunski nokauter i jedan od najopasnijih udarača u MMA-u. Mnogi su Stipu unaprijed otpisali, UFC već tjednima reklamira Ngannoua kao budućeg prvaka, a Dana White nazvao ga je sljedećom rock zvijezdom. Rijetkost je i da prvak u meč ulazi kao autsajder na kladionicama, ali hrvatsko-američkom borcu to ne smeta. Stipe se priprema kao za svaki drugi meč i najavljuje da mu nitko neće uzeti ono za što je krvavo radio cijeli život.

"Kao i obično, ući ću, obaviti svoj posao i izaći. Nisam tip koji se razmeće, ne vrijeđam druge borce, samo radim svoj posao", rekao je Stipe dva dana uoči borbe.

"Ne zanima me što drugi misle, nekada mi je to smetalo, ali danas ne. Radim ovo zbog sebe, ne zbog njih".

"Ngannou je sjajan match-up za mene. Čvrst je momak. Ne zanima me kako će borba završiti, ja ću izaći s pojasom", poručuje Stipe.
 


Miočićev i Ngannouov skor u UFC-u izgleda zastrašujuće. Stipe je posljednji poraz upisao prije više od tri godine protiv Juniora dos Santosa, a od tada je nanizao pet pobjeda, pet nokauta, posljednja četiri već u prvoj rundi. Niz je zaključio osvetivši se Ciganu prošlog svibnja. Usput je postavio novi rekord najvećim brojem udaraca u jednoj UFC borbi (361 protiv Marka Hunta), a s osam nokauta je na drugom mjestu vječne ljestvice UFC-ove teške kategorije.

Ngannou je u UFC-u debitirao 2015. nokautom protiv Luisa Henriquea, a u travnju 2016. u Zagrebu je tehničkim nokautom zaustavio Curtisa Blaydesa. Od tada je nanizao četiri pobjede u prvoj rundi, od toga tri nokautom. Posebno je impresivan bio u posljednje dvije borbe, protiv teškaških legendi Andreija Arlovskog i Alistaira Overeema koji također nisu dočekali drugu rundu.

Pogledajte detaljnu statistiku dvojice najopasnijih MMA boraca današnjice.

Pogledajte i detaljnu analizu UFC-ovih komentatora.

Pročitajte više