Među 10 najboljih stranih igrača u povijesti Austrije nema ni jednog Hrvata

IAKO se često hvalimo kako su Zlatko Kranjčar, Petar Bručić, Nikola Jurčević, Damir Mužek ili pak Mario Bazina legende austrijskog nogometa, Austrijanci očito ne misle tako. Naime, Kurier je napravio listu deset najboljih stranaca koji su igrali u tamošnjoj Bundesligi na kojoj nema ni jednog Hrvata. Nema niti rođenog Splićanina i njihovog reprezentativca Ivice Vastića, ali je zato na listi Dean Savičević.

Prema Kurieru, najbolji strani igrač koji je ikad igrao u Austriji je Mario Kempes. Argentinac je 1978. osvojio Svjetsko prvenstvo i bio najbolji strijelac turnira sa šest golova. U austrijskoj Bundesligi proveo je šest godina nastupajući za First Viennu FC, St. Poelten i Kremser.

Drugi je Hansi Mueller, njemački veznjak koji je sa Zapadnom Njemačkom osvojio Euro 1980. Nekadašnji igrač Stuttgarta i Intera je pred kraj karijere prešao u Swarovski Tirol gdje je igrao pet godina.

Na trećem mejstu je Dean Savičević, crnogorski veznjak i dvostruki osvajač Lige prvaka. Prvi put mu je to uspjelo 1991. sa Crvenom zvezdom, a drugi put je to natjecanje osvojio u dresu Milana 1994. U sumrak karijere je došao u Rapid i tamo je igrao dvije godine.

Slijede Antonin Panenka, Oleg Blochin, Giuseppe Giannini, Hugo Sanchez, Tibor Nyilasi, Trifon Ivanov i Djalminha.

M.Pa.
Foto: whoateallthepies.tv

Pročitajte više