Među 100 najboljih mladih nogometaša svijeta su trojica Hrvata

Foto: Pixsell (Jurica Galoić)

TALIJANSKI sportski dnevnik Tuttosport objavio je nominacije za priznanje Golden Boy 2018.

Među 100 nominiranih igrača uvršteni su i Borna Sosa te Nikola Moro i Davor Lovren. Na listu je uvršten i Dani Olmo (20), mladi Španjolac koji nastupa za Dinamo.

Borna Sosa (20), prema vokaciji lijevi bek, nedavno je napustio Dinamo i potpisao petogodišnji ugovor sa Stuttgartom.

Na poziciji polivalentnog veznjaka, Nikola Moro (20) glasi kao Dinamova budućnost. Krajem ožujka u utakmici hrvatske i moldavske reprezentacije ozlijedio je prednji križni ligament i propustio ostatak proljetne polusezone.  

Davor Lovren (19), mlađi brat Dejana Lovrena, još je jedan produkt Dinamove akademije. Na poziciji krilnog napadača, proteklu je sezonu proveo na posudbi u Fortuni Düsseldorf.

Tuttosportova nagrada priznanje je koje novinarska struka posljednjih 16 godina dodjeljuje najboljem mladom igraču. Uvjeti su da nominirani igrači nastupaju u europskim ligama i da su mlađi od 21 godine. Pobjednik će biti poznat u listopadu. 

Kao glavni kandidat slovi Kylian Mbappé, francuski napadač koji je priznanje polučio i protekle godine. 

Dosadašnji su laureati redom bili Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Aguero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial. Renato Sanches i Kylian Mbappé.

Pročitajte više