khl medveščak

Medveščak poražen 20. utakmicu zaredom: U Italiju doputovao bez dovoljno igrača

Foto: Pixsell

MEDVEŠČAK je u petak ubilježio 20. uzastopni poraz u EBEL ligi.

U 39. kolu austrijske hokejaške lige izgubio je na gostovanju protiv Bolzana s 0:11. Budući da je Slovencu Mitju Robaru zaboravljena oprema u Zagrebu, u ogledu s Bolzanom Medveščak je nastupio s tek 11 igrača u zapisniku. Dok je još nedavno vrvio strancima, danas za Medveščak većinom nastupaju Hrvati i klupski juniori.

Na gostovanje je doputovao i bez šefa struke Daniela Kolomba - nasljednika Aarona Foxa - koji ujedno obnaša i izborničku funkciju hrvatske mlade reprezentacije koja trenutačno nastupa na Svjetskom prvenstvu divizije IIB. Protiv Bolzana zamijenio ga je inače klupski team manager Dragutin Ljubić. 

Medvjedi na začelju

Medveščak je trenutačno posljednjeplasirani klub austrijske lige s 21 bodom, 59 bodova manje od vodeće Vienne i devet manje od pretposljednjeg Villacha. Sa 71 zabijenim pogotkom, odnosno s 205 primljenih pogodaka, trenutačno posjeduje i najgori napad i najgoru obranu lige.

Posljednju pobjedu ubilježio je 20. studenoga 2018. godine u Zagrebu protiv Fehervara (4:2). Međutim, u međuvremenu je, uz gol-razliku 26:142, nanizao seriju s 20 vezanih poraza. Na devet utakmica nije zabio nijedan pogodak.

Prije posljednjeg siječanjskog poraza protiv Bolzana (0:11) gubio je i protiv Vienne (0:13), Dornbirna (2:10), Klagenfurta (0:6, 0:12), Villacha (2:8) i Graza (2:6).

Do kraja regularnog dijela prvenstva preostali su mu ogledi sa Salzburgom (22. siječnja), Fehervarom (25. siječnja), Innsbruckom (26. siječnja), Salzburgom (29. siječnja), Linzom (1. veljače) i Znojmom (3. veljače).

Gorući financijski problemi

Medveščak je u ozbiljnim financijskim problemima. I dalje nije isključena opcija da istupi iz EBEL-a. 

Austrijski mediji početkom prosinca 2018. godine objavili su priču kako je zagrebački klub dužan igračima po nekoliko plaća. Razlog financijskih nedaća krije se u povlačenju jednog od glavnih klupskih sponzora bez kojeg Medveščak očito ne može funkcionirati. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više