Medveščak poražen u Ledenoj: Poslije Fehervara Alba Volan slavila i u Zagrebu

GOTOVO puna Ledena dvorana dočekala je hokejaše Medveščaka i mađarske Albe Volan u 12. kolu regionalne EBEL lige, a gosti su slavili 3:4 (0:2, 1:0, 2:2).

Nakon što su u prvom dvoboju protiv Albe u Fehervaru poraženi rezultatom 6:5, Medvjedi su i ovaj dvoboj protiv Mađara otvorili loše. Vrlo žustro su u utakmicu krenule obje momčadi, već nakon 54 sekunde igre došlo je do naguravanja pred vratima Albinog čuvara mreže Zoltana Hetenyja, a prvu ozbiljniju priliku za postizanje pogotka imali su gosti. Alen Juha je poslije duplog pasa ostao sam, ali je pak poslije njegova udarca otišao tik pored desne vratnice Medveščakova golmana Kristana.

Palkovics u prvoj trećini koban za Medvjede

Na isteku treće minute isključen je Gergo Nagy, ali dvaput lijepu prigodu za postizanje pogotka ne koristi Marko Lovrenčić. Tek što se Nagy vratio u igru, isključen je zbog nabijanja protivničkog igrača na ogradu Luka Žagar, a Mađari to koriste preko Krisztiana Palkovicsa koji na asistenciju Oscara Ackestroma donosi prednost Albi. Kazna Žagaru je istekla, snage su se na ledu izjednačile, a gosti su povećali prednost. Ponovno je strijelac bio Krisztian Palkovics, dodavač je ovoga puta bio Daniel Fekete.
 
Sredinom prve trećine isključen je Imre Peterdi, ali Medvjedi ne uspijevaju smanjiti rezultat, baš kao niti na ulasku u posljednjih pet minuta kada zbog Lovrenčićeva nabijanja na ogradu ostaju s igračem manje, ali kontru jedan na jedan brani Zoltan Hetenyi. Na predah se otišlo prednošću Albe 0:2, u posljednjim minutama odličnu prigodu za treći pogodak za Mađare je propustio Imre Peterdi.


U drugu dionicu utakmice Medveščak je krenuo puno odlučnije i agresivnije, ali prvu priliku za pogodak imali su gosti, fantastično je udarac Csabe Kovacsa obranio Kristan. Zbog nedozvoljenog zahvata tijelom isključen je u redovima Medveščaka Mike Prpich, ali loše napade organiziraju gosti što Medvjedi koriste i organiziraju dvije vrlo dobre kontre, ali nedostatak koncentracije u samoj realizaciji "zaslužan" je što Medveščak nije uspio smanjiti rezultat.

Ipak, napadi Medveščaka urodili su plodom u četrnaestoj minuti - iz neposredne blizine na asistenciju Conrada Martina Mike Prpich je smanjio rezultat. Poslije ovog pogotka napadi Medveščaka postaju sve jači, ali do kraja trećine ne koriste isključenja Ondrejcika i Kovacsa zbog povlačenja odnosno rušenja te Alba nakon drugog dijela utakmice ima prednost 1:2.

U posljednju trećinu utakmice Medveščak je ušao s igračem više, zbog rušenja isključeni Csaba Kovacs van igre je morao ostati još minuti i 43 sekunde. Samo deset sekundi prije isteka Kovacsove kazne genijalan pogodak zabio je Aaron Fox. Stao je iza Hetenyiova gola i pak doslovce unio u gol Albe nakon čega je nastao pravi delirij u Ledenoj.

U posljednjoj trećini utakmice gosti dvaput stišavali euforiju zbog Medveščakovih izjednačenja

Euforija ipak nije dugo trajala. Zbog povlačenja isključen je Joel Prpic, a Arpad Mihaly na dodavanje Krisztiana Palkovicsa ponovno donosi prednost Albi. Igru je nedugo poslije Mihalyjeva pogotka zbog isključenja morao napustiti i Medveščakov Christopher Powers, ali ovog puta gosti iz Fehervara ne koriste prednost igrača više. Naguravanje s igračima Medveščaka isključenjem je platio vratar Albe Hetenyi, a kaznu umjesto njega odslužio je Imre Peterdi.

Fox je drugi gol za Medveščak zabio deset sekundi prije isteka kazne igraču Albe, a treći je došao iz iste situacije, s malom razlikom - do isteka kazne Peterdiju ostala je sekunda više, a Mike Ouellette okrunio je s dva metra akciju Medvjeda i izjednačio rezultat na 3:3. Pet i pol minuta prije kraja ponovno su se Mađari potrudili da vrlo dobra atmosfera u Ledenoj dvorani splasne. Točnije, učinio je to Daniel Fekete u trenucima kada su momčadi na ledu bile ravnopravne.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, trener Medveščaka Dough Bradley je pokušao promijeniti tijek stvari time-outom minutu prije kraja. Ovom pobjedom Alba je na ljestvici EBEL lige preskočila Medvjede koji nisu uspjeli potvrditi gostujuću pobjedu protiv Jesenica otprije dva dana.

EBEL liga, 10. kolo:

Medveščak - Alba Volan 4:3

Graz - Red Bull Salzburg 7:4

Villach - KAC Klagenfurt 4:5 (produžetak)

Jesenice - Linz 1:4

Olimpija - Vienna Capitals 2:3 (produžetak)

Pročitajte više