Medvjedi love još jednu senzaciju: Salzburg ih je dobio pet puta ove sezone, ali vjeruju u polufinalni preokret

HOKEJAŠI Medveščaka večeras u Salzburgu (19:15) protiv Red Bullsa igraju prvu utakmicu polufinala doigravanja EBEL lige.

Nakon što su senzacionalno izbacili Graz 99ers, najbolju momčad osnovnog dijela, Medvjedi večeras gostuju u Mozartovu gradu kod Red Bullsa koji imaju najveći budžet lige (osam milijuna eura). Medveščak, usporedbe radi, ima peterostruko manje novca na raspolaganju (jedan i pol milijun eura), a najbolje plaćeni igrač Austrijanaca Thomas Koch (koji ujedno ima i najbolji učinak) godišnje zarađuje 300 tisuća eura, dok Medveščakovim naplaćenijim igračima ugovori nisu veći od 60 tisuća godišnje. Ipak, velikom borbenošću Medvjedi su protiv Graza nadoknadili 2:0 u pobjedama i s velikim optimizmom ulaze u večerašnji dvoboj...

"Bez obzira na to što su najbogatiji klub u ligi i što su u osnovnom dijelu završili na drugom mjestu, nisu bolji od nas. Mi smo najjači od četvorice polufinalista koji će odlučiti o pobjedniku EBEL lige", rekao je u najavi utakmice Joel Prpic koji je u Medveščakovu uspjehu posebno naglasio ulogu Teda Satora: "Napravio je odličnu stvar što je neke od naših najvažnijih igrača odmarao, zbog čega su sad oni u sjajnoj kondiciji", zaključio je Prpic.

Gasper Krošelj, koji je zamijenio na vratima Medveščaka standardnog Roberta Kristana, u dvobojima protiv Graza je imao veliki broj fantastičnih obrana: "Plasirat ćemo se u finale! Graz nas je podcijenio, nadam se da će isto učiniti i i Red Bullsi, i to bi, uz našu dobru igru, trebala biti dobitna kombinacija."

"Hrvati su fizički vrlo snažni, imaju napadača koji je postigao više od 30 golova u sezoni (Mike Ouellette). Kao momčad su iznimno jaki i to im je najveća prednost. Ipak, mi smo favoriti", optimistično za Oe24.at uoči prve utakmice polufinala zbori najbolji hokejaš austrijske momčadi.

U svojoj premijernoj sezoni u EBEL ligi Medveščak je šest puta odmjerio snage s Red Bullsima i samo je jednom uspio pobijediti. Bilo je to 29. prosinca 2009., kada je u produžecima Joel Prpic zabio za veliko slavlje u Ledenoj dvorani. Svi ostali susreti, počevši od prvog sudara u Zagrebu 4. listopada prošle pa do 22. siječnja ove godine, otišli su na stranu Red Bullsa, od kojih je posebno upečatljiv ostao sraz u Salzburgu 13. listopada, kada su domaćini razbili Medvjede s visokih 9:3.

Tijek utakmice Red Bulls Salzburg - Medveščak pratite na Indexu od 19.15.

Pročitajte više