Meksički reprezentativac Castillo pozvao novinara na šakački dvoboj

NERY CASTILLO, meksički nogometni reprezentativac i suigrač Darija Srne u ukrajinskom Šahtaru, bacio je na koljena Meksički nogometni savez zbog prijetnje novinaru.

Tijekom redovite konferencije za novinare u glavnom meksičkom gradu, unutar pripremnog kampa reprezentacije koju vodi Sven Goran Eriksson, i koju u subotu čeka domaći dvoboj s Kostarikom u okviru sjeverno i srednjeameričkih kvalifikacija za SP 2010. godine, ponajboljeg je Meksikanca toliko iznervirao jedan novinarski upit da je sasvim izgubio kontrolu. Kritičnog novinara, koji je posljednji nastup reprezentacije nazvao groznim, pobješnjeli je nogometaš pozvao van sobe na fizički obračun.

Castillo je svojem nerazumnom reakcijom sablaznio čitavu sportsku javnost, te natjerao čelništvo tamošnjega nogometnog saveza na servilnu ispriku uvrijeđenom novinaru i njegovoj profesiji.

"Ispričavamo se ovim putem jer nam je jasno da su novinari također samo profesionalci koji se trude čim bolje odraditi svoj posao. Ovo je incident koji nam nije trebao",  izjavio je pred novinarima predsjednik saveza Nestor de la Torre.

Iako se očekivala i Castillova javna isprika, napadač kluba iz Šahtara pred novinarima se nije pojavio.

Totalsport
Foto: Futblog.mexicano

Pročitajte više