Meksikanci se dive Čiliću: "Kao dijete preživio je rat, a sad grabi u sami vrh"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARIN ČILIĆ večeras od 23 sata igra protiv u prvom kolu Acapulca protiv Aleksandra Dolgopolova. Najbolji hrvatski tenisač i trenutačno osmi igrač svijeta prošle je sezone u Meksiku eliminiran već na startu od Amerikanca Ryana Harrisona i ne želi da mu se to dogodi i ove godine.

"Tijekom turnira prošle sezone nisam bio najspremniji. Osjećao sam se iscrpljeno. Međutim, sada se osjećam jako dobro i želim stići barem do četvrtfinala. Spreman sam igrati dobar tenis i vjerujem da me to može daleko dovesti. Nakon drugog dijela 2016, kada sam igrao odlično, trebao mi je odmor kako bi se spremio i sve sam bliži svojoj razini. Bilo bi prekrasno osvojiti još neki Grand Slam, nakon US Opena 2014, ali mi je cilj, prije svega, doći među Top 5 tenisača", rekao je Čilić.

"Nikada nisam imao dvojbe za koga igrati"

Meksički medij El Economista navodi kako je Čilić rođen u Međugorju, malom hrvatskom mjestu u Bosni i Hercegovini, te kako je u djetinjstvu morao proći kroz rat, a danas je među najboljih osam igrača na svijetu.

"Iako sam bio mali, bila je to teška politička situacija. No, nikad nisam imao dvojbe za koga igrati, a to je Hrvatska. Rođen sam u malom gradu, gladan uspjeha, što mi je uvijek motiv kako bih se natjecao s najboljima. Nije bilo lako odreći se velikog broja stvari kao dijete, ali samo radom možete stići do vrha. Nikada nisam propustio trening i vjerujem u ono što radim", poručio je Čilić.

"Bronca u Francuskoj najljepši događaj djetinjstva"

Osvajač US Opena prisjetio se Hrvatske nogometne reprezentacije, koja je 1998. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

"To mi je jedan od najljepših događaja iz djetinjstva. Sjećam se Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Alena Bokšića... Igrali su nevjerojatno i bili među najboljima na prvenstvu. Od tada respektiraju Hrvatsku u nogometu, ali i općenito", kazao je 28-godišnji tenisač. 

Zanimljivo, ako uspije pobijediti Dolgopolova, naš tenisač, koji je trenirao s Rafaelom Nadalom u Acapulcu, igrat će u osmini finala protiv Borne Ćorića, koji je lako svladati Meksikanca Lucasa Gomeza s 2:0 (6:1, 6:1).

Pročitajte više