MEKSIKO - ŠVEDSKA OD 16 SATI Jedna od ove dvije reprezentacije prolazi, a možda i obje

Foto: Hina

U 16 sati u Jekaterinburgu sudarit će se Meksiko i Švedska u trećem kolu skupine F u kojoj se nalaze još i Njemačka te Južna Koreja. Meksiko je s bodom sigurno prvi u grupi, dok s porazom može čak i ispasti. 

Meksiko je, uz Hrvatsku, izazvao vjerojatno najviše simpatija diljem nogometnog svijeta. To je zaslužio prije svega fenomenalnom partijom na otvaranju pobijedivši Njemačku 1:0 golom Lozana. U drugom kolu su pogocima Vele (11 m) i Chicharita svladali Južnu Koreju 2:1 te predvode svoju skupinu. U slučaju pobjede ili remija, sigurno su prvi u skupini. U slučaju poraza, mogu čak i ispasti ako Njemačka pobijedi Južnu Koreju. Tada bi se zatvorio krug između Švedske, Meksika i Njemačke pri čemu bi odlučivala gol-razlika. 

Švedska je nakon senzacionalnog rušenja Italije zamalo priredila novi šok. Nakon što su golom Granqvista iz penala svladali Južnu Koreju 1:0, poveli su protiv Njemačke preko Toivonena, ali su na kraju pokleknuli unatoč tome što su imali igrača više u završnih 15 minuta utakmice. 

 

Rezultati by SofaScore

Meksički trener Juan Carlos Osorio kaže kako Meksiko neće kalkulirati i kako ide po pobjedu: "I dalje ćemo igrati napadački nogomet. Pokušat ćemo osvojiti sva tri boda, ne smijemo dozvoliti da nam tablica kroji način na koji ćemo igrati, moramo ostati vjerni svojem stilu." Strijelac Javier Chicharito Hernandez smatra kako je ovo ogroman uspjeh: "Tko bi rekao da ćemo imati 6 bodova nakon 2 kola? Iako se još uvijek nismo teoretski plasirali, već smo ponosni. Sutra ćemo igrati protiv opasne ekipe - ovo je prava skupina smrti." 

Nakon pogotka Kroosa u 95. minuti, Švedska se našla u problemima. Najprije je njihov krilni igrač Jimmy Durmaz bio izložen rasističkim uvredama zbog skrivljenog slobodnog udarca iz kojeg je pao pogodak, a nakon toga su se osjetili povrijeđenima zbog neprimjerenog slavlja dvojice dužnosnika s njemačke klupe. Ipak, kažu kako je to sada iza njih, a izbornik Janne Andersson smatra da su spremni za prolaz: "Idemo na utakmicu i očekujemo da ćemo biti na top nivou. Možemo dobiti 'sve na svijetu' i mentalno smo na to spremni. Meksiko je vrlo dobra ekipa - imaju jako puno tehnički moćnih igrača i pred nama je velik izazov. Ali vjerujem da ćemo ih svladati."

Očekivani sastavi:

Meksiko  (4-2-3-1): Ochoa; Alvarez, Ayala, Moreno, Gallardo; Herrera, Guardado; Layun, Vela, Lozano; Hernandez

Švedska (4-4-2): Olsen; Lustig, Granqvist, Lindelof, Augustinsson; Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg; Toivonen, Berg

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više