AUSTRALIAN OPEN

Mektić i Pavić spasili tri meč-lopte i spriječili senzacionalni poraz na startu

Foto: Profimedia

OLIMPIJSKI pobjednici Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u drugo kolo turnira parova na prvom Grand Slamu sezone Australian Openu. Hrvatski je par u Melbourne Parku bio bolji od Argentinaca Facunda Bagnisa i Federica Delbonisa 4:6, 7:6(8), 6:4.

Spasili tri meč-lopte u tie-breaku drugog seta

Hrvatski par, koji je lani u Melbourneu u svojem prvom zajedničkom nastupu na Grand Slamu stigao do polufinala, bio je jako blizu senzacionalnog ispadanja u prvom kolu. Nakon što su izgubili prvi set, prvi nositelji u tie-breaku drugog gubili su 5:2, a onda spasili tri meč-lopte prije nego što su s tri poena u nizu izborili treći set.

Za pobjedu se ispostavio dovoljnim break u maratonskom prvom gemu trećeg seta, nakon kojeg su Mektić i Pavić rutinski zadržavali svoj servis, a imali su priliku susret riješiti i nešto ranije, ali su prvi vodstvu 5-3 propustili tri meč-lopte, prije nego što su konačno na Mektićev servis dovršili posao nakon dva sata i 37 minuta igre.

U drugom kolu na slavne Australce

U idućem kolu naš će par igrati protiv Thanasija Kokkinakisa i Nicka Kyrgiosa, koji su u sveaustralskom obračunu pobijedili Alexa Bolta i Jamesa McCabea 6:4, 6:2 za sat i 11 minuta igre.

Ranije danas Marin Čilić izborio je treće kolo pojedinačne konkurencije svladavši Slovaka Norberta Gombosa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6(6), a idući mu je protivnik peti nositelj, Rus Andrej Rubljev. Ana Konjuh oprostila se u 2. kolu turnira tenisačica porazom od Amerikanke Danielle Collins 6:4, 6:3.

Pročitajte više