Melzer: Volim šniclu, ali su mi dragi i "hrvatski" ćevapi!

IAKO bi većina kao prvog favorita istaknuli prošlogodišnjeg pobjednika Nikolaja Davidenka, rezultati govore kako je Austrijanac Juergen Melzer onaj na kojeg bi se isplatilo kladiti na Umagu ove godine. Nedavni polufinalist Roland Garrosa igra u formi života, a prošlog je tjedna to potvrdio finalom Hamburga. U Umagu ga neće zadovoljiti ništa manje od "punog plijena".

Osim po odličnom tenisu, 15. tenisač svijeta našoj je javnosti poznat i po vezi s hrvatskom plivačicom i osvajačicom olimpijske medalje Mirom Jukić. Prijepodne je odvojio za druženje s djecom na tradicionalnom "Kids dayu". Bilo je to neformalno druženje, pa su i novinarska pitanja bila u tom stilu.

Na pitanje gdje je Mirna, simpatični je Austrijanac odgovorio da se trenutačno kupa negdje blizu, a kada smo ga priupitali koja mu je najdraža hrana, Melzer se nasmijao.

"Dobro pitanje. Vjerojatno je to šnicla i pomfrit. Volim i vaše ćevape", odgovorio je Melzer na što je dobio opasku kako ćevapi ipak nisu izvorna hrvatska hrana.

Danas na umaškim terenima igra i njegov brat Gerald. Protivnik mu je češki veteran Jan Hajek.

"Volio bih da prođe. To bi bilo dobro, gledat ću taj meč i navijat ću za njega. Posebno će biti zanimljivo jer pobjednik ide na mene u drugom kolu", kaže Juergen i dodaje da obično kada nema meč dnevno trenira i do četiri sata, a da mu je sljedeći cilj ući među top 10.

"Igram jako dobro u posljednje vrijeme. Može se reći da je prekretnica bio onaj meč protiv Novaka Đokovića. Osjećam se sjajno i nadam se da će se ova forma nastaviti."

"Umag je poseban"

Vrijeme je bilo i za poneko ozbiljnije pitanje. Kako se osjeća u Umagu?

"Ovo je jedan od najbolje organiziranih turnira. Ovdje je predivno, tereni su blizu mora, mečevi se igraju kasno. Ostaje vam dovoljno vremena za opuštanje i uvijek se ovdje odlično osjećam", priznaje Austrijanac.

Pročitajte više