Menadžer srpske zvijezde: Tko ne bi bio razočaran onime što se dogodilo mom igraču?

Foto: EPA

LAZAR SAMARDŽIĆ (21) u ljetnom prijelaznom roku za 15 milijuna eura trebao je otići iz Udinesea u Inter. Transfer karijere srpskog veznjaka propao je u zadnji trenutak. Talijanski mediji pisali su da je Samardžić već bio u Milanu kako bi obavio liječnički pregled, no da je njegov otac Mladen u posao htio uvući još jednog agenta tražeći veći bonus. Samardžić je na kraju ostao u Udineseu, s kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Samardžićev menadžer Karsten Rickart u razgovoru za SportItaliju govorio je o propalom transferu svojeg klijenta. "Lazar se uvijek ponašao kao profesionalac. Naravno, razočaran je onime što se dogodilo s Interom. Tko ne bi bio?" započeo je Rickart. "No to sada više ne utječe na njega. Ima samo 21 godinu, stoga će sigurno imati još prilika", dodao je Rickart.

"Sada kada je sve to iza njega, može se fokusirati na Udinese. Kao što vidite, ponovno se dokazao. Dobro će mu doći još jedna sezona u klubu", vjeruje Rickart za Samardžića, koji je ove sezone upisao 12 nastupa, dva pogotka i jednu asistenciju za Udinese, 16. klub u talijanskom prvenstvu.

Samardžić se nada nastupu za Srbiju na Europskom prvenstvu 2024.

Rickart nije želio otkriti postoji li istina u glasinama o interesu Juventusa za Samardžića. "Laki je sretan u Udineseu. Spreman je za iskorak, no nećemo žuriti. I dalje je jedan od najzanimljivijih igrača u ligi. Ukaže li se svima isplativa opcija, naravno da ćemo razgovarati o njoj", naglasio je Rickart.

Samardžić ima četiri nastupa za srpsku reprezentaciju. S obzirom na to da je rođen u Njemačkoj, a Europsko prvenstvo 2024. će se održati u toj zemlji, srpski veznjak nada se i veseli nastupu na velikom turniru.

"Još nije dobio puno minuta u reprezentaciji, tek se privikava. Nadamo se kako će na ljeto više igrati. Siguran sam kako će mu to pomoći u razvoju. Već sada provodi puno vremena s iskusnim igračima koji su osvojili puno titula i igrali na takvim turnirima. Suigrači će mu pomoći u napretku", zaključio je Rickart.

Pročitajte više