TRANSFERI

Menadžeru slavnog premierligaša uprava daje golem budžet za lov na najbolje

Foto: EPA

PREMA pisanju engleskog The Suna, Everton će u nadolazećem prijelaznom roku svom menadžeru Marcu Silvi dati golem budžet za pojačanja kako bi u sljedećoj sezoni pokušali sustići najbolja četiri kluba u Premiershipu.

Everton je prošle sezone u pojačanja uložio oko 80 milijuna funti, a doveli su Richarlisona, Lucasa Dignea i Yerryja Minu. Sada ih čeka višestruko veći budžet, ali nije poznato o kojem se točno iznosu radi. 

Momčad iz Liverpoola ovog će ljeta pokušati otkupiti Portugalca Andrea Gomesa, koji je sezonu proveo na posudbi iz Barcelone i impresionirao na Goodison Parku, a Sky Sports piše da će ih to koštati oko 30 milijuna funti. 

Osim toga, Evertonu treba i stoper. Kurt Zouma vratio se u Chelsea, a Philu Jagielki nije produljen ugovor. Tako je Everton krenuo s Arsenalom u utrku za potpis Djenea Dakonama iz Getafea koji bi također trebao koštati oko 30 milijuna eura. 

Prošle sezone Everton je pokazao da se može nositi s najboljima, slavili su redom protiv Manchester Uniteda, Arsenala i Chelseaja, a bodove su uzimali i Liverpoolu i Tottenhamu. Vjeruju da bi s dodatnim ulaganjima u momčad mogli ozbiljno zaprijetiti najboljima. 

Pročitajte više