Mendy tuži City za milijune nakon što je oslobođen optužbi za silovanje

Foto: Profimedia

KRALJEVSKI sud u Londonu oslobodio je ljetos Benjamina Mendyja (29) od optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u listopadu 2018. i 2020. godine u njegovoj četiri milijuna funti vrijednoj vili u okolici Manchestera. Mendy, kojemu je 1. srpnja istekao ugovor s Manchester Cityjem, zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote te je iz zgrade suda izašao kao slobodan čovjek. 

Sky News javlja kako je Mendy pokrenuo višemilijunsku parnicu protiv njegovog tadašnjeg kluba Manchester Cityja na ime neovlašteno neisplaćenih plaća tijekom trajanja sudskog postupka. Francuski defenzivac se pet dana nakon oslobađajuće presude vratio profesionalnom nogometu u dresu francuskog prvoligaša Lorienta, sad traži isplatu plaća koje mu City duguje do ljetošnjeg isteka ugovora, prenosi Sky Sports News.

Nakon što je Mendy oslobođen, u njegovu obranu stali su brojni nogometaši poput Viniciusa i Memphisa Depaya, a Nizozemac je tada rekao da je razgovarao s Mendyjem dok je proces bio aktualan te da u njemu nije vidio nikakvo zlo: "Sve optužbe su odbačene i što ćemo sad? Tko će pomoći ovom čovjeku da zaliječi rane? Tko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Tko će mu vratiti karijeru?"

Pročitajte više