Merson: Žao mi je Eduarda jer će od njega očekivati da zamijeni Henryja

PAUL MERSON, igrač koji je u svojih 12 "topničkih" sezona u 427 utakmica zabio 98 golova za Arsenal smatra kako je Eduardo da Silva odličan igrač, no i zabrinut je jer će se od njega očekivati da zamijeni Henryja.

"Eduardo je dovoljno talentiran da uspije u Premiershipu. Ali bit će pod velikim pritiskom jer se od njega očekuje da zamijeni najboljeg svjetskog napadača", rekao je Merson, za Sky Sports.

"Nije pošteno to očekivati od Eduarda. Pristojan je igrač, nekoliko sam ga puta gledao kako igra, ali bit će mu vrlo teško." kaže bivši Arsenalov igrač.

Merson je unatoč bogatoj karijeri poznatiji po problemima u privatnom životu, brak mu je propao zbog ovisnosti o drogama i alkoholu, a 2006. je optužen za silovanje. Oslobođen je optužbi jer je ustanovljeno da je bio u stanu u kojem se ono dogodilo, ali u drugoj sobi s drugom ženom.

"Bilo bi fenomenalno da uspije nadomjestiti Henryja, no pomalo mi ga je žao jer će ga ljudi stalno uspoređivati s Francuzom", dodao je Merson.

Izrazio je i zabrinutost za Arsenal, rekavši kako ne vjeruje da će im ova sezona biti bolja od prošle: "Jako me brine Arsenal. Tottenham je napravio odličan posao kupivši Benta i mogli bi ugroziti Arsenalove šanse za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka".

Foto:AFP

Pročitajte više