Mesić primio izaslanstvo Hrvaskog rukometnog saveza

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza.

Rukometni djelatnici zahvali su predsjedniku Mesiću što je prihvatio pokroviteljstvo nad Svjetskim prvenstvom u rukometu za žene koje će se održati od 30.11. do 4.12.2003. u Hrvatskoj. To je, naglašenjo je, najveći sportski događaj ikada održan u Hrvatskoj, a cilj je da se i ženska rukometna reprezentacija plasira na Olimpijske igre u Ateni.

Inače, do sada su jedino Rusi na dvije olimpijade imali i mušku i žensku reprezentaciju, a ovo prvenstvo je idealna prigoda da se i hrvatski ženski rukomet vratiti na svjetsku sportsku scenu.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića izvijestilo o dosadašnjem tijeku priprema za kompliciranu organizaciju prvenstva tijekom kojeg će se natjecanja održavati u šest hrvatskih gradova.

Predsjednik Mesić je još jednom čestitao na sjajnoj igri rukometaša u Portugalu te je izrazio zadovoljstvo sustavnim radom i odgojem novih mladih rukometaša.

Uz predsjednika Mesića na sastanku su bili savjetnik Predsjednika za kulturu i šport dr. Zdravko Jelenović te savjetnik Predsjednika za znanost i ekologiju dr. Esad Prohić.

U izaslanstvu Hrvatskog rukometnog saveza bili su: Željko Kavran, predsjednik HRS-a, Zoran Gobac, dopredsjednik, Janko Goleš, član Upravnog odbora HRS, Damir Poljak, glavni tajnik HRS te Silvijo Njirić, glavni koordinator HRS.

Pročitajte više