MESSI BRUTALNO KAŽNJEN Pet sati prije ključne utakmice kvalifikacija za SP zbog "jebem ti mater u pičku" sucu

Screenshot: Youtube

ODVRATNO psovanje pomoćnog suca prije pet dana, tijekom utakmice Argentine i Čilea (1:0) u kvalifikacijama za SP, Lionelu Messiju, strijelcu jedinog gola na spomenutom meču, došlo je na naplatu samo pet sati prije nove važne utakmice u nastojanjima da se vice-prvak svijeta dokopa Rusije iduće godine. 

Jer točno toliko vremena prije početka utakmice Bolivije i Argentine, koja se od 22 sata po našem vremenu igra u La Pazu, Messija je FIFA kaznila sa čak četiri utakmice neigranja jer je krajem prvog poluvremna spomenute utakmice pobijesnio na odluku pomoćnog suca i pri tome ga ovako izvrijeđao:
 
"Jebem ti mater, jebem ti mater u pičku!", urlao je Messi. Sudac ga je pokušavao primiriti, no kad je Argentinac ponovio uvredu, otišao je do glavnog suca i prijavio Messija.
Argentina je u teškoj situacji u kvalifikacijama, jer prije pobjede nad Čileom, koju joj je donio Messi, bila je na petoj poziciji, koja jamči tek dodatne kvalifikacije. Ali, slavljem protiv Čilea, vratila se u poziciju koja izravno vodi na Svjetsko prvenstvo. 
 
Međutim, to ne znači mnogo, jer pet kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacija samo je Brazil siguran putnik u Rusiju iduće godine. Od drugoplasiranog Urugvaja do šestoplasiranog Čilea, koji je ispod crte, iako je osvojio zadnja dva kontinentalna naslova, samo su tri boda razlike i bit će svega do kraja kvalifikacija u Južnoj Americi.
 
Igre su već počele. Kako vidimo, Argentina sada bez Messija ostaje za čak četiri od pet preostalih kvalifikacijskih utakmica za SP. Jasno, osim ako Argentina na kraju južnoameričkih kvalifikacija bude petoplasirana, pa će ići u dodatne kvalifikacije i tamo igrati još dvije utakmice. Međutim, s obzirom kako vice-prvak svijeta očajno igra bez kapetana i najboljeg nogometaša svijeta, sada mu visi i odlazak na SP!
 
Zanimljivo, sva četiri suca utakmice Argentine i Čilea izjavila su da nisu čula ništa ružno od Messija, ali FIFA je inzistirala na postupku. Podsjetili su argentinski nogometni savez da  disciplinska komisija ima pravo kazniti igrača iako suci nisu prijavili verbalno napadanje.
 
"Messi je negodovao podižući ruke u zrak. Zaista u tom trenutku nisam razumio što govori", izjavio je sudac kojeg je Messi uvrijedio. 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više