DRAMA U ZADNJEM KOLU Messi hat-trickom odveo Argentinu na Svjetsko prvenstvo

Foto: Getty Images/Guliver Image

U DRAMATIČNOJ završnici južnoameričkih kvalifikacija Argentina je pobjedom u zadnjem kolu izborila plasman na Svjetsko prvenstvo! Lionel Messi opet je odigrao herojsku ulogu i zabio sva tri gola u pobjedi 3:1 protiv Ekvadora.


Uoči posljednje utakmice Argentinci su bili "ispod crte", a da je Čile pobijedio Brazil, kiks u Ekvadoru ostavio bi ih bez SP-a.
 

 
Kad je u 1. minuti Ibarra zabio Argentini za vodstvo Ekvadora 1:0, činilo se da će se crni scenarij ostvariti, ali još jednom je Messi preuzeo ulogu spasitelja i sam odveo svoju momčad do slavlja i Rusije.

U 12. minuti je Messi izjednačio na asistenciju Di Marije, u 20. minuti je povisio na 2:0, a u 62. zaključio priču trećim pogotkom.

Tweetovi o temi lionel messi

Prvaci Južne Amerike ne idu na SP

Brazil je s 3:0 pobijedio Čile, a sva tri gola pala su u drugom dijelu. Paulinho je zabio prvi u 55. minuti, Gabriel Jesus je pogodio dvije minute kasnije, a u 92. drugim golom postavio konačni rezultat.

Urugvaj je s 4:2 pobijedio Boliviju, a Edinson Cavani je novim golom stigao do ukupno 10 i prvi je strijelac kvalifikacija. Jedan gol dao je Caceres, a dva Luis Suarez.

Brazil je završio na vrhu skupine s 41 bodom, Urugvaj je drugi s 31, a Argentina treća s 28 bodova. Posljednje mjesto koje vodi na SP zauzela je Kolumbija remijem 1:1 u Peruu, koji je izborio dodatne kvalifikacije i gurnu Čile na šesto mjesto. Prvaci Južne Amerike tako neće na Svjetsko prvenstvo.
 

 

 

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više