MESSI ILI RONALDO? Od devetorice koji su igrali s obojicom najbolji odgovor dao je Deco

Foto: Getty Images/Guliver Image

RIO FERDINAND je nakon utakmice Barcelone i Chelseaja usporedio Messija i Ronalda i rekao da je riječ o jednako dobrim, ali potpuno različitim igračima.

Nakon njega javili su se neki igrači koji su igrali s obojicom, a velika većina odabrala je Messija.

Angel Di Maria igrao je četiri godine s Ronaldom u Realu, a s Messijem je godina u repreentaciji. Za njega dileme nema.

"Ronaldo je poseban igrač, ali Messi je s nekog drugog planeta. On je najbolji iz utakmice u utakmicu, svake godine. Nema riječi kojima biste dobro opisali Messija", rekao je današnji igrač PSG-a.

Carlos Tevez dijelio je svlačionicu s Ronaldom u Manchester Unitedu, a s Messijem je, kao i Di Maria, igrao u reprezentaciji.

"Cristiano je morao raditi da bi postao najbolji, a Messi se takav rodio. Za njega je sve ovo prirodno. To je najveća razlika između njih. Messi igra neki drugi sport u odnosu na sve nas", rekao je Tevez.

Ronaldov suigrač iz reprezentacije Andre Gomes ne može se ili ne želi odlučiti,

"Ne mogu odgovoriti na to pitanje. Portugalac sam i neizmjerno poštujem Ronalda jednako kao i mog suigrača Messija", odgovorio je Messijev suigrač iz Barcelone, no za Gerarda Piquea dileme nema.

"Za mene je Messi najbolji jer on nije ljudsko biće, a Ronaldo je najbolji nogometaš među nama ljudima", duhovit je bio Pique, koji je s Ronaldom igrao u Manchester Unitedu.

Argentinski reprezentativac Ezequiel Garay bio je u Realu s Ronaldom, a Messiju se, kaže, divi cijelu karijeru.

"Messi jednostavno nema granica. Prvi put sam ga vidio u U-15 reprezentaciji i odmah je bilo jasno da je riječ o posebnom dečku", rekao je Garay, dok bivši napadač Barcelone i Manchester Uniteda Henrik Larsson suosjeća s Portugalcem.

"Cristiano stvarno nema sreće što živi u Messijevo vrijeme. Ronaldo je čudo, ali Messi je izvanzemaljac. Nitko tako ne igra nogomet", kaže Larsson.

Gabriel Heinze dugogodišnji je argentinski reprezentativac, a igrao je u Realu.

"Ronaldo ima tu neku strašnu unutarnju energiju koja ga vodi naprijed. On je opsjednut uspjehom i neće stati dok ne ispuni cilj koji je pred sebe postavio. Tome se morate diviti. Messi je, pak, potpuno neobjašnjiv fenomen. Kao da je iz nekog drugog svijeta, a s druge strane je jako miran i staložen tip", rekao je Heinze.

Fernando Gago također se odlučio za Messija za kojeg smatra da nema konkurenciju, a najbolji odgovor dao je Deco. Bivši portugalski reprezentativac s Messijem je igrao u Barceloni, a s Ronaldom u reprezentaciji.

"Cristiano je od rođenja veliki natjecatelj i borac, a Messi je krvavo radio da dođe do ovog statusa. No, Ronaldinho je rođen s tim jednim vicom u igri i nevjerojatnim rješenjima. Kad god smo mu dodali loptu, znali smo da slijedi nešto posebno. Nešto dosad neviđeno. On je bez diskusije puno talentiraniji igrač i od Ronalda i od Messija", rekao je Deco.

Pročitajte više