Messi je bjesnio na Van Gaala zbog velikog prijatelja: "Skoro mu je uništio karijeru"

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI briljirao je u velikoj drami Argentine i Nizozemske u četvrtfinalu SP-a. Krasno je namjestio prvi i iz penala postigao drugi gol za vodstvo 2:0, ali se onda Nizozemska čudesno vratila u završnici na 2:2. Tako je ostalo i nakon produžetaka, ali Messi je zabio u raspucavanju penala za pobjedu i prolazak u polufinale s Hrvatskom.

Uoči utakmice s Nizozemskom Messi je bio nabrijan na protivničkog izbornika Louisa Van Gaala, što je detaljno opisano u novom Netflixovom serijalu Svjetski kapetani. Argentinskog kapetana pogodile su Van Gaalove riječi na presici. Naime, slavni trener je rekao kako Messi ne sudjeluje previše u obrani te da je to šansa Nizozemske.

Messi zbog Riquelmea nabrijan kao nikad prije

To je Messija učinilo ljućim nego ikad prije. Gol iz penala tijekom utakmice slavio je provokativno ispred izbornika Nizozemske. Izveo je proslavu koja je zaštitni znak velike argentinske desetke koju je naslijedio, Juana Romana Riquelmea. To je bila poruka Van Gaalu jer on je Riquelmea potjerao iz Barcelone kada je ondje bio trener.

Francuski novinar Julien Laurens o tome je rekao: "Van Gaal je skoro uništio karijeru Messijevog idola Juana Romana Riquelmea. Odbijao ga je stavljati u sastav Barcelone. Kad bi Riquelme zabio za Barcelonu, slavio bi provocirajući Van Gaala. Messi mu to nikad nije zaboravio."

Messijev obračun s Van Gaalom

Nakon što je Argentina pobijedila u raspucavanju, došao je do Van Gaala te mu rukama gestikulirao da previše priča. Trenerski velikan ga je na to zaprepašteno gledao. Nakon utakmice Messi je prozvao suparničkog trenera: "Ne volim provokativno pričanje o protivniku prije utakmice. To nije dio nogometa. Uvijek poštujem svakoga, ali želim i da poštuju mene. Van Gaal nije pokazao respekt prema nama."

Riquelme je u Barceloni igrao od 2002. do 2005. godine, no nikada se nije do kraja nametnuo. U karijeri je još igrao za Bocu, Villarreal i Argentinos Juniorse. Za Argentinu je odigrao 51 utakmicu te zabio 17 golova.

Pročitajte više