MESSI JE NAJBOLJI NA SVIJETU Evo dva friška dokaza za to

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA je na domaćem terenu pobijedila Valenciju 4:2 u 28. kolu La Lige, a ključni čovjek preokreta protiv slabašnog protivnika bio je najbolji nogometaš na svijetu.

Valencija je vodila 0:1, ali je nakon toga ostala s igračem manje, a Messi odmah nakon Mangalinog isključenja iz penala donosi preokret, 2:1. Gosti su se čak i s igračem manje vratili na 2:2, ali tada Messi iz igre prelama utakmicu golom za 3:2.

Mascherano ga je proigrao, a Messi prolazi Abdennoura i puca u Alvesov kut. Vratar Valencije morao je bolje reagirati, ali domaćini će biti sasvim zadovoljni i ovakvim golom. Messi pogotovo.

Andre Gomes u 89. minuti zabija još jedan Barcin gol, za konačnih 4:2, ali spomenuti gol iz 52. minute, premda ništa posebno u pogledu umjetničkog dojma, ušao je u povijest peterostrukog osvajača Zlatne lopte.
Messi je njime došao do fantastičnog 100. duplog poentiranja za Barcelonu. I onaj neugledni iz penala, njegov prvi na utakmici, epohalno je bitan. Messi je tim zgoditkom postao jedini igrač iz La Lige u povijesti, koji je u osam uzastopnih sezona zabio barem 40 golova u svim natjecanjima. 
S obzirom da Barcelonu i Messija do kraja sezone čeka još najmanje 13 utakmica, nema sumnje da će na ovoj grafici brojka golova za zadnju sezonu rasti:

Pročitajte više