Messi kao Maradona

LIONEL MESSI je u polufinalnoj utakmici španjolskog Kupa protiv Getafea (5:2 za Barcelonu) na Nou Campu postigao dva zgoditka od kojih je prvi remake Maradoninog podviga sa utakmice Argentina-Engleska u četvrtfinalu SP 1986 u Meksiku.

Omaleni Argentinac nije poput slavnog pretrhodnika zaplovio zrakom i Božjom rukom zatresao mrežu gostiju, nego je ponovio Maradonin slalom kroz protivničke redove, od polovice svoje momčadi do gola Getafea.

U pohodu sa Barcinog dijela igrališta, 19-godišnji ofenzivac je pretrčao i predriblao četiri protivnička igrača, a na kraju je zaobišao i golmana gostiju Luisa Garciu i pogodio mrežu.

Messi je u 45.minuti dodao još jedan pogodak. Opet je prešao suparničkog braniča i snažnim udarcem povećao vodstvo domaćih.

Xavi, Gudjohnsen i Eto'o su postigli preostale golove i iako je Getafe preko Guize i Nacha također dva puta poentirao, čini se da je Barcelonin put do finala samo formalnost, uprkos uzvratu 9. svibnja.

Barcelona će imati priliku osvojiti Kup kralja prvi put nakon 1998, a u finalu ih čeka pobjednik susreta Sevilla - Deportivo

Barcelona je bila doista impresivna, iako je igrala bez Ronaldinha, a na suprotnoj strani im je stajala momčad koja je ove godine primila najmanje golova u Primeri. Rijkaardova momčad se nije uznemirila kada je Getafe smanjio na 3:2 i pritisnuo, nego su preko napadača postavili konačan rezultat.

Izgleda da je Getafeu suđeno da zapamti Kup gostovanja na Nou Campu, jer su dosad u tom natjecanju igrali samo jednom na Barceloninom stadionu, 1978. i izgubili 8:0.

Foto: AFP

Pročitajte više