zlatna lopta

"Messi mi je bio najbolji, a onda me zvao Perez i Zlatnu loptu je dobio Ronaldo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BIVŠI prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter dao je zanimljiv intervju za BBC, u kojem je otkrio neke neobične stvari oko dodjele Zlatne lopte 2013. godine.

Osvajač je tada bio Cristiano Ronaldo, drugi je bio Messi, a treći Franck Ribery. Blatter je priznao da te godine nije bilo sve po pravilima.

Švicarac je za BBC rekao kako je uoči dodjele njegov favorit bio Argentinac te da je to javno priznao, a onda ga je nazvao gazda Reala Florentino Perez, nakon čega se sve promijenilo.

"Uoči dodjele Zlatne lopte za 2013. godinu, rekao sam da je Leo Messi moj favorit. Ubrzo nakon što su mediji prenijeli tu moju izjavu, nazvao me Florentino Perez i zatražio od mene da povučem te izjave ili ih promijenim. Rekao sam mu da svi imamo pravo glasa i da je sve stvar osobnog ukusa", rekao je Blatter pa je dodao:

"Perez me tijekom telefonskog razgovora podsjetio da sam ja počasni član madridskog Reala i da on kao predsjednik Reala to ne može dopustiti. Nakon toga je Zlatna lopta za 2013. godinu dodijeljena Cristianu Ronaldu."

Blatter je osramoćen i izbačen iz nogometa nakon što je dokazano da je uzimao mito kako bi Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Pročitajte više