lige petice

Messi nikad ne žica dres suparnika, protiv Seville je prekršio svoje pravilo

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DERBIJU osmog kola španjolskog prvenstva Barcelona sinoć je na Camp Nouu pobijedila Sevillu 4:0 i došla na drugo mjesto lige.

Sevilla je odlično ušla u utakmicu i u prvih 25 minuta imala je tri sjajne prilike, međutim u nastavku prvog poluvremena Barca se probudila i s tri gola riješila pitanje pobjednika.

Domaćin je do vodstva stigao u 27. minuti sjajnim škaricama Luisa Suareza. Pet minuta kasnije Arturo Vidal je zabio za 2:0, a do kraja poluvremena među strijelce se upisao i Ousmane Dembele za 3:0. U nastavku susreta među strijelce se upisao i Lionel Messi postigavši u 78. minuti sjajan pogodak iz slobodnog udarca za konačnih 4:0. Bio mu je to prvi gol ove sezone.

Messi je dugo vukao ozljedu i još nije potpuno natjecateljski spreman, no čak i takav, nedovoljno spreman, ključ je igre Barcelone. Vidjeli smo to u srijedu protiv Intera, vidjeli smo to sinoć protiv Seville.

Nakon utakmice nekoliko igrača Seville okružilo je Messija tražeći njegov dres, no Argentinac ih je sve pristojno odbio. Ipak, Argentinac je sam prišao do jednog igrača Seville i predložio je zamjenu dresova.

El Mundo Deportivo danas piše na tu temu da Messi nikad ne traži prvi dres od protivnika, ali da u tom pravilu postoji jedan izuzetak. U slučaju da na suprotnoj strani stoji neki Argentinac, Messi je taj koji prvi traži dres.

Upravo se to dogodilo sinoć i Messi je prišao do sunarodnjaka iz Seville Evera Banege, s kojim je razmijenio dresove.

Pročitajte više