Messi otkrio koga smatra najboljim braničem na svijetu

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI (36) bio je strijelac jedinog, prekrasnog pogotka Argentine koja je pobijedila Ekvador (1:0) u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Vjerojatno najbolji nogometaš u povijesti nakon utakmice dao je izjavu za Telemundo, u kojoj je otkrio kako sunarodnjaka Cristiana Romera (25) smatra najkvalitetnijim braničem na svijetu.

"Po meni, Romero je najbolji branič u ovom trenutku. Odigrao je odlično te je bio igrač utakmice. Sviđa mi se što mi čuva leđa. Tjera me naprijed jer želi igrati jedan na jedan s protivnikom. Navikao sam se uopće ne gledati iza sebe, a to je odlično za svakog napadača", poručio je Messi, koji je postigao 11 pogodaka i tome dodao pet asistencija u 11 nastupa za Inter Miami.

Tko je Cristian Romero?

Romero je stoper čija je karijera počela u argentinskom Belgranu. Prema podacima Transfermarkta, Genoa ga je 2018. dovela za 4.25 milijuna eura, da bi ga Juventus iduće godine platio 31.5 milijuna eura. Nije debitirao za torinski klub, koji ga je slao na posudbe u Genou i Atalantu, a ona ga je 2021. otkupila za 17 milijuna eura.

Tottenham ga je potom doveo na posudbu, pa i otkupio za 50 milijuna eura. Dosad je za londonski klub odigrao 68 utakmica i zabio tri pogotka. Ugovor s Tottenhamom vrijedi mu do 2027., a Transfermarkt ga procjenjuje na 60 milijuna eura. Ima 23 nastupa i dva pogotka za reprezentaciju Argentine.

Pročitajte više