Messi predvodi zvijezde koje su od ljeta slobodne. Mogu se sastaviti dvije ekipe

Foto: Profimedia, Grafika: Index

PRVIM DANOM 2023. godine počeo je zimski prijelazni rok, ali i vrijeme u kojemu igrači koji su ušli u zadnjih šest mjeseci ugovora mogu pregovarati s bilo kojim drugim klubom. Takvih je u Europi na desetke, a u lipnju ove godine brojnim velikim igračima istječu ugovori i može ih se dovesti besplatno.

Naravno, teoretski, jer određeni broj tih igrača će ipak produžiti ugovore sa svojim klubovima. No dok se to ne dogodi, svi ostali klubovi mogu im nuditi puno bogatije i bolje ugovore i pokušati ih namamiti u svoje momčadi. Najzvučnije ime je Lionel Messi, koji je nedavno s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo, a u PSG-u mu istječe ugovor.

PSG želi zadržati Messija

Parižani ga žele zadržati i navodno su mu već ponudili novi ugovor te se očekuje da ga Argentinac potpiše. Njemu društvo u napadu u ovoj imaginarnoj postavi rade Benzema i Wilfried Zaha, koji je unatoč stalnom interesu za njega i dalje član Crystal Palacea. On je nedavno napunio 30 godina i želi se okušati u nekoj jačoj momčadi i za očekivati je da će promijeniti klub.

U moćnoj veznoj liniji su Kante, Gundogan i Modrić, koji bi želio završiti karijeru u Real Madridu i očekuje se da će mu klub ponuditi novi ugovor. Slična je situacija i s Kanteom, koji je ozlijeđen i neće se vratiti prije ožujka. Francuz bi želio ostati u Chelseaju, i to za manji ugovor od onoga koji ima sad, ali klub se okreće mlađim igračima i moguće je da Kante ne dobije ponudu.

Ilkay Gundogan ove sezone je standardni član Cityjeve udarne postave, ali je još ljetos rekao da će razmisliti o svojim opcijama na zimu. Gundoganu su već 32 godine, navodno se želi vratiti kući i vrlo vjerojatno će napustiti Etihad.

Škriniar odbio Interovu ponudu

Stoper Thiago Silva je prije godinu dana produžio s Chelseajem za još ovu sezonu i on na ljeto odlazi. Milan Škriniar je odbio Interovu ponudu novog ugovora prema kojem je trebao zarađivati šest milijuna eura po sezoni plus bonuse. Navodno ga Antonio Conte želi u Tottenhamu, zainteresirani su i neki francuski klubovi i Inter će ga vjerojatno izgubiti.

Raphael Guerreiro sigurno odlazi iz Borussije na ljeto iako ga klub želi zadržati. Za Portugalca su zainteresirani West Ham i još neki klubovi, kao i za Nelsona Semeda. Njega Wolvesi žele zadržati, a igrač još nije odlučio.

De Gea mora pristati na znatno manju plaću

Konačno, golman David De Gea jedan je od najplaćenijih igrača u Premier ligi. Ten Hag bi želio da on ostane, ali mu je već rekao da će morati pristati na drastično manji ugovor od 375.000 funti tjedno, koliko ga United trenutačno plaća.

Od slobodnih igrača može se sastaviti još jedna momčad, koja također izgleda jako moćno. U njoj su najatraktivniji lijevo krilo Leandro Trossard iz Brightona, Memphis Depay, Houssem Aouar i Youri Tielemans u vezi te Grimaldo i Ndicka u obrani. 

 

Pročitajte više