Messi u drugoj utakmici za Miami ušao u povijest nakon samo osam minuta

Foto: Profimedia

LIONEL MESSI (36) spektakularno je počeo karijeru u Miamiju. Nakon što je u debiju sjajno iz slobodnjaka zabio za pobjedu 2:1 protiv meksičkog Cruz Azula u Liga kupu, međunarodnom natjecanju CONCACAF-a, u drugoj utakmici u istoj konkurenciji je još impresivnije donio pobjedu. Miami je slavio protiv Atlante 4:0, a Messi je zabio prva dva gola i to već do 22. minute. Zatim je namjestio četvrti.

Osovina Barcelone za povijest Miamija

Messi je prvi gol u 8. minuti zabio nakon što ga je sjajno poslužio Sergio Busquets. On je dodavanjem preko obje obrambene linije suparnika savršeno dodao natrčalom Messiju, koji je izbio sam pred golmana. Prvo je ljevicom pogodio stativu, a onda je iz odbijanca desnicom pospremio u mrežu. Atlanta United tako je imala čast postati 100. klub protiv kojeg je Messi zabio u službenim utakmicama. Samo 14 minuta kasnije Messi je poveo i golom završio sjajnu akciju s Robertom Taylorom. Taj igrač postigao je oba preostala gola Miamija, a za drugi ga je poslužio Messi. 

Messiju desnica služi samo za hodanje. Sada je njome zabio oba gola

Kuriozitet je da je Messi oba gola zabio daleko slabijom, desnom nogom. Zadnji put je njome dvostruko poentirao još prije osam godina, za Barcelonu protiv Levantea. Messi je omogućio povijesne pothvate i svom novom klubu, u kojem nakon samo dvije utakmice ima tri gola i asistenciju. Zahvaljujući Messiju, tek pet godina stari Inter Miami je prvi put na poluvrijeme otišao s tri gola prednosti. Također, ovih 4:0 je najviša pobjeda Miamija uz onu 5:1 protiv Cincinnatija u MLS-u.

> KLIKNI OVDJE I OVDJE TE POGLEDAJ MESSIJEVE GOLOVE

Pročitajte više