Messi zabio 100., 101. i 102. gol za Argentinu. No, to je zasjenio gospodskim potezom

Foto: Profimedia

VELIKO SLAVLJE osvajanja južnoameričkog i svjetskog naslova, Argentina je nakon pobjede nad Panamom (2:0) u Buenos Airesu, nastavila i pet dana kasnije protiv Curacaoa (7:0) u Cordobi. Ove dvije prijateljske utakmice protiv nižerazrednih suparnika upriličene su na domaćem terenu kako bi novi vladar kontinenta i svijeta proslavio s navijačima osvajanje obje titule. 

Usput se nudila prilika koju Lionel Messi nije propustio. Golčina koju je zabio Panami bio mu je 99. gol za Argentinu, a onda se znalo što slijedi protiv Curacaoa. Messi je 86. reprezentaciji svijeta u 20. minuti zabio prvi argentinski te svoj 100. gol u reprezentaciji. Već do 35. minute svog 174. nastupa za nacionalnu momčad dodao je još dva gola, a time što je namjestio gol Enzu Fernandezu došao je i do 56 asistencija za Argentinu. 

Messi se s tri gola pridružio Cristianu Ronaldu i sada su njih dvojica jedini aktivni nogometaši s više od 100 golova za nacionalne momčadi. Ronaldo je na 122. Messi je oduševio i potezom u 78. minuti. Tada je dosuđen penal za Argentinu, a zna se tko je njen izvođač jedanaesteraca.

Međutim. kapetan si je uskratio priliku da dođe do super hat-tricka te je loptu prepustio Angelu Di Mariji da zabije svoj prvi gol na ovoj utakmici. Ovog je Messijev potez toliko očarao da ga je odmah zagrlio.

Pročitajte više