"Messija smo na terenu udarali svi po malo, ali je najbolji u povijesti"

Foto: Getty Images / Guliver Image

POSLJEDNJIH desetak godina nogometna javnost gotovo svakodnevno vodi raspravu tko je najbolji igrač u povijesti.

Na to pitanje odgovorio je i iskusni 36-godišnji brazilski veznjak Felipe Melo koji se naklonio Lionelu Messiju.

"Messi je jedinstven igrač. Kad smo igrali protiv Argentine dogovarali smo se u svlačionici da ga svi čuvamo na terenu i svi pomalo udaramo. Njega možete možda samo usporiti jer ne postoji način da ga zaustavite u potpunosti", priznao je Melo u razgovoru za argentinski Clarin.

"Mislim da je Leo najbolji u povijesti. Nisam gledao Pelea kako igra i imam daleke uspomene iz Italije devedesetih kad je igrao Maradona. Ovdje u Brazilu govore da je Zico bolji od svih. Međutim, igrao sam protiv Messija i to je nevjerojatan igrač. Cristiano Ronaldo vam može zabiti pet golova na utakmici, ali je Leo kompletniji igrač. Jedinstven je", naglasio je Melo.

Bivši igrač Fiorentine, Juventusa, Galatasaraya, Intera, a sada član Palmeirasa usporedio je europski i južnoamerički nogomet.

"Postoje različite škole. U Engleskoj gledatelji na svaki kontakt vrše pritisak na suca, ali suci dopuštaju kontakt igru. No, zato u Španjolskoj za isti duel dobivate crveni karton. U Brazilu neki suci puštaju, a neki odmah isključuju igrače nakon jačih startova. Često me brazilski suci isključuju, ali zato argentinski nekad i ne dosude prekršaj ili penal. Zato obožavam Copa Libertadores kada oni sude", zaključio je Melo. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više